İş sağlığı ve güvenliğinde Kinney yöntemiyle risk yönetimi: Mermer işletmesi örneği
Risk management in occupational safety and health by using fine-Kinney method: An example of marble operation
  1. Tez No: 334575
  2. Yazar: AYŞE ÖZÇELİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. SEYHAN ÖNDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: İş sağlığı ve güvenliği, Fine-Kinney, Risk yönetimi, Occupational health and safety, Fine-Kinney, Risk management
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Maden İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları, iş kazaları ve meslek hastalıklarından çalışanları korumak ve çalışanların daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Kazalar sonucu, çalışanlar, işveren ve ülke ekonomisi maddi ve manevi zararlara uğramaktadır. Bunları önleyebilmek için, sistemli çalışmalar yapılmalı ve risk yönetim sistemi oluşturulmalıdır. Bu çalışmada, A işletmesinde tehlikeler öngörülerek oluşturabileceği riskler belirlenmiştir. Belirlenen riskler Fine-Kinney metodu kullanılarak analiz edilmiş ve bu risklerin gerçekleşmemesi için alınacak önlemler sıralanmıştır. Önlemler alındıktan sonra kalan riskler tekrar belirlenmiş ve kurulan risk yönetim sistemi aracılığıyla, işletmede çalışma koşulları iyileştirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Aim of occupational health and safety studies are to protect the employees from occupational accidents and occupational diseases, to provide a healthier work environment for employees. Result of accidents, employees, employers and economy of the country is undergoing the moral and material harm. To prevent these, systematic studies should be made and risk management system should be established. In this study, the risks determined by foreseeing the hazards in A Operation. Identified risks have been analyzed using the Fine-Kinney method and in order to not realized these risks measures to be taken are listed. After taking measures, the remaining risks was determined. Through the established risk management system, working conditions in operation were to be improved.