Derin karıştırma yöntemi tasarım ve uygulaması
Design and application of deep soil mixing
- Tez No: 334855
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA TUNCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Derin Karıştırma, Zemin İyileştirme, Sistem Tasarımı, Deep Soil Mixing, Ground Improvement, System Design
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu çalışmanın amacı; yıllardır dünyada, ülkemizde ise ancak son zamanlarda üzerinde çalışılmaya başlanan ve zemin iyileştirme yöntemleri içerisinde önemli bir yere sahip olan derin karıştırma (deep soil mixing) yöntemi konusuna genel bir bakış sağlamak ve bu alanda uygulamalar yapılabilecek bir ekipman sistemi tasarlamaktır. Özellikle derin karıştırma sistemi ekipmanlarının tasarımını detaylı olarak açıklayıp, örnek çalışmalar ile uygulama sonuçlarını literatüre sunmaktır.Çalışma için öncelikle literatür araştırması yapılmış, zemin iyileştirmenin amacına değinilmiş, zemin iyileştirme yöntemleri verilmiş ve derin karıştırma yöntemi detaylı olarak anlatılmıştır. Tez çalışması sonucunda ise derin karıştırma sistemi tasarlanmış ve örnek uygulamalarla sistemin çalışması değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Aim of this study; to provide an overview of deep soil mixing, has an important role in soil improvement methods for many years in the world but recently in our country, and to design an equipment system that can have ability to make applications. Especially explain in detail the design of the deep mixing equipment system and to present application results of the case studies to the literature.İn order to study literature research was done firstly, purpose of soil improvement was mentioned, soil improvement methods were given and deep soil mixing method was explained in detail. As a result of this thesis a deep mixing system was designed and the operation of the system was evaluated with case applications.