8-boyutta para-Norden-Walker manifoldlar
Eight dimensional para-Norden-Walker manifolds
  1. Tez No: 335147
  2. Yazar: ZEYNEP YAVUZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT İŞCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Norden metriği, Walker metriği, Nijenhuis Tensörü, Parakompleks yapı, Norden metric, Walker metric, Nijenhuis Tensor, Paracomplex structure
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu tezde, 8-boyutta para-kompleks yapıya ve Norden metriğine sahip özel bir ? yapısı elde edilip, bu yapının integrallenebilirliği incelenip, integrallenebilmesi için gerek ve yeter şart verilmiştir. 8-boyutta verilen (M_8,?,g) para-Norden-Walker manifoldunun para-Kähler-Norden-Walker ve quasi-para-Kähler-Norden olabilmesi için gerek ve yeter şartlar verilmiştir. Son olarak, (M_8,?,g) para-Norden-Walker manifoldunun izotropik para-Kähler-Nordenliği incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, an 8-dimensional para-complex structure ? with the Norden metric has been obtained and the integrability of this structure, the conditions to make it integrable has been studied. Also the conditions which is needed to make the (M_8,?,g) para-Norden-Walker manifold a para-Kähler-Norden-Walker and quasi-para-Kähler-Norden manifold has been obtained. Lastly, the existence of the condition for the manifold (M_8,?,g) to be an isotropic para-Kähler-Norden manifold has been checked.