Improved transmitting boundaries by the use of the residual variable method
Artık değişken metodu kullanılarak geliştirilmiş sınır koşulları
- Tez No: 33683
- Danışmanlar: PROF. DR. NURİ AKKAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Chemical Engineering, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Artık Değişken Metodu, Dalga denklemi, Akustik yaklaşım, Emici sınır koşullan, Katı-sıvı etkileşimi v, Artık Değişken Metodu, Dalga denklemi, Akustik yaklaşım, Emici sınır koşullan, Katı-sıvı etkileşimi v
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
*. öz ARTIK DE?İŞKEN METODU KULLANILARAK GELİŞTİRİLMİŞ SINIR KOŞULLARI TUNCAY, Kağan Yüksek Lisans Tezi, Mühendislik Bilimleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi r Prof.Dr. Nuri AKKAŞ Ocak, 1993, 98 sayfa Birçok katı-sıvı etkileşim problemleri sonsuz veya yan-sonsuz sıvı ortamı içerir. Bu problemlerin nümerik analizlerinde ise sınırlı geometriler modellenebilmekte böylelikle sıvı ortamın sınırlı küçük bir kısmi problemin içerisinde sokulabilmektedir. Bu çalışmada, kesim yüzeylerindeki klasik sınır koşullan irdelenmiş ve bir ileri derecede şuur koşullan geliştirilmiştir. Kartezyen, silindirik ve küresel koordinatlardaki çeşitli nümerik örneklerle, klasik ve geliştirilmiş sınır koşullan denenmiş ve sonuçlar karşüaştırılmıştır. Rijid baraj- rezervuar etkileşimi, dairesel plaka-akustik ortam etkileşimi ve tekil yük altındaki batık küre ve elipsoid kabuklar incelenen problemler arasındadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPROVED TRANSMITTING BOUNDARIES BY THE USE OF THE RESIDUAL VARIABLE METHOD TUNCAY, Kagan M.S. in Engineering Sciences Supervisor : Prof.Dr. Nuri AKKAS January, 1992, 98 pages Many solid-fluid interaction problems involve an infinite or semi-infinite fluid domain. In the numerical analysis of these problems a finite region is modelled so only a small portion of the fluid domain is considered in the solution. In this study, the classical conditions used in the truncation surfaces will be discussed and improved transmitting boundaries will be derived by the use of the rigorous Residual Variable Method (RVM). The classical and improved transmitting boundaries will be verified and compared by solving a number of numerical examples in cartesian, cylindrical and spherical coordinates. The numerical examples include dam-reservoir interaction, circular plate-acoustic medium interaction and the problems of point excited submerged spherical and ellipsoidal shells. m*. öz ARTIK DE?İŞKEN METODU KULLANILARAK GELİŞTİRİLMİŞ SINIR KOŞULLARI TUNCAY, Kağan Yüksek Lisans Tezi, Mühendislik Bilimleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi r Prof.Dr. Nuri AKKAŞ Ocak, 1993, 98 sayfa Birçok katı-sıvı etkileşim problemleri sonsuz veya yan-sonsuz sıvı ortamı içerir. Bu problemlerin nümerik analizlerinde ise sınırlı geometriler modellenebilmekte böylelikle sıvı ortamın sınırlı küçük bir kısmi problemin içerisinde sokulabilmektedir. Bu çalışmada, kesim yüzeylerindeki klasik sınır koşullan irdelenmiş ve bir ileri derecede şuur koşullan geliştirilmiştir. Kartezyen, silindirik ve küresel koordinatlardaki çeşitli nümerik örneklerle, klasik ve geliştirilmiş sınır koşullan denenmiş ve sonuçlar karşüaştırılmıştır. Rijid baraj- rezervuar etkileşimi, dairesel plaka-akustik ortam etkileşimi ve tekil yük altındaki batık küre ve elipsoid kabuklar incelenen problemler arasındadır.