Kafkas Üniversitesi kampüs florası
Flora of Kafkas University
  1. Tez No: 336950
  2. Yazar: MEHMET NURİ YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FATMA GÜNEŞ KOÇYİĞİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Botanik, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Kafkas Üniversitesi, Flora, Kafkas University
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Bu çalışma Kafkas Üniversitesi Kampüs Florasını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma alanı Kars ili sınırları içinde ve Davis'in kareleme sistemine göre A9 karesindedir.Bu araştırmada, Nisan 2009 ? Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılan arazi çalışmalarında toplanan bitki örneklerinin değerlendirilmesiyle, 51 familya, 172 cinse ait 293 takson tespit edilmiştir.Bu taksonlardan 5'i (% 1,7) endemiktir. Allium subalbidum Kars için, Tragopogon aureus, Rosa pisiformis, İris taochia ve Onosma nigricaule taksonları ise Türkiye için endemiktir.Fitocoğrafik bölgesi belirlenebilen taksonların 64 `ü (% 21,8) İran ? Turan bölgesine, 56'sı (% 19,1) Avrupa ? Sibirya bölgesine, 5'i (% 1,7) Akdeniz bölgesine dahildir. Çok bölgeli veya bölgesi bilinmeyen 168 takson ise % 57, 3 oranındadır.En çok taksona sahip familyalar, Asteraceae 52 (% 17,7), Fabaceae 26 (% 8,8), Lamiaceae 25 (% 8,5), Brassicaceae 18 (% 6,1), Boraginaceae 18 (% 6,1), Liliaceae 18 (% 6,1), Caryophyllaceae 15 (% 5,1), Rosaceae 15 (% 5,1)' dir.A9 karesi için 7 yeni kayıt tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This investigation was carried out for determining Flora of Kafkas University Campus. Research area is situated in provience of Kars and A9 square in according to Davis?s grid system.In this study, during the period April 2009 ? July 2011, by evaluating the collected plant specimens, 51 families, 172 genera and 293 taxa were identified.5 taxa (% 1,7) are endemic. Allium subalbidum is endemic to Kars and Tragopogon aureus, Rosa pisiformis, İris taochia ve Onosma nigricaule are endemic to Turkey.The distribution of the phytogeographical element is as follows: Irano ? Turanian 64 (% 21,8), Euro ? Siberian 56 (% 19,1), Mediterranean 5 (% 1,7), pluriregional or phytogeographically unknown 168 (% 57, 3).The largest families are: Asteraceae 52 (% 17,7), Fabaceae 26 (% 8,8), Lamiaceae 25 (% 8,5), Brassicaceae 18 (% 6,1), Boraginaceae 18 (% 6,1), Liliaceae 18 (% 6,1), Caryophyllaceae 15 (% 5,1), Rosaceae 15 (% 5,1).7 taxa are new records for A9 square.