İnvertaz enziminin üçlü faz sistemi ile saflaştırılması ve demir-tanin kompoziti üzerine immobilizasyonu
Purification of invertase by three-phase partitioining systems and immobilization on komposite of Fe-tanen
  1. Tez No: 337021
  2. Yazar: BUSRA KAT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEMRA YILMAZER KESKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyokimya, Biochemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Üçlü Faz Sistemi, İnvertaz, Tanin?Demir Bileşiği
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Biyokimya Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
İnvertazlar, hidrolaz sınıfı enzimlerinden olup, sükrozun früktoz ve glukoza hidrolizini katalizlerler. İnvertazlar, üzüm suyu, şarap, şampanya gibi içeceklerde yaygın olarak bulunan ve gıda sanayinde geniş bir uygulama alanına sahip, genellikle kristalize olmayan invert şeker şuruplarının eldesinde kullanılan ve doğada eldesi kolay olan enzimlerdir. Protein ve enzimlerin saflaştırılmasında son zamanlarda kullanılan yeni biyokimyasal yöntemler arasında affiniteye dayalı teknikler ön plana çıkmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan invertaz, tanin-demir üzerinere kolay, rejenerasyonun mümkün ve immobilizasyon maliyetinin düşük olduğu bir yöntem olan fiziksel adsorpsiyon ile immobilize edildi.
Özet (Çeviri)
Invertases are enzymes of hydrolase class which catalyzing the hydrolysis of glucose to fructose and sucrose. İnvertases, found in grape juice, wine, champagne and food industries, such as commonly beverages with a wide range of applications, it?s used to produce invert sugar syrup is often non-crystalline in nature, that are easy retrieval. Used in the purification of proteins and enzymes has recently come to the fore new techniques based on affinity of biochemical methods. An industrial enzyme invertase, immobilized on tanin-iron composite, easy, low and regeneration is possible method of immobilized, that physical adsorption. Keywords : Three-phase partitioning, İnvertase, Tanin-iron composite