Çimento fabrikalarında karşılaşılan aşınma problemlerinin kaynak yöntemleri ile çözümü
The solution for the abrasion problems encountered in cement factories
- Tez No: 337030
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET OĞUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çimento ve a?ınma, Cement and abrasion
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Makine Tasarım ve İmalat Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Günümüzde toplu konut, yol, baraj ve kentleşme artışından dolayı çimento kullanımı artmakla beraber ülkemizdeki çimento fabrikaları taleplere şu anki kapasiteleriyle karşılık verememektedir. Çimento üretiminde kar marjlarının düşmesi artan enerji giderleri fabrika işletmecilerini kapasitelerinin üstüne çıkmaya zorlamıştır. Ancak çimento fabrikalarında üretimi arttırabilmek için makine parkurunda gerekli revizyonlar, maliyetler bahane edilerek yapılmamakta çalışma şartları zorlanarak üretim arttırılmaya çalışılmaktadır. Bu durum; makine parçalarının arıza yapmasına ve aşınmasına neden olmaktadır. Buradan yola çıkarak bu tezde makine parçalarının kaynaklı yöntemlerle tekrar üretime kazandırılması amacı güdülmüştür.
Özet (Çeviri)
Today public housing, roads, dams, and urbanization has increased the use of cement due to the increase in cement factories with the demands of our country can give no response to the current capacities. Cement production capacities on the profit margins to drop out of rising energy costs forced the factory operators. However, in order to increase the production of cement plants machinery necessary revisions racecourse is made the pretext of working conditions, forcing the production to increase the running costs. In this situation failure of the machine parts, cause corrosion. Based on this re-production methods from machine parts to this thesis, the aim of getting thought.