Barla dağı (Isparta) liken florası
Lichen flora of Barla mountain (Isparta)
  1. Tez No: 337213
  2. Yazar: ŞEREF NUR KOÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EBRU ATAŞLAR, PROF. DR. AYŞEN TÜRK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Botanik, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: lichen, flora, Barla Mountain, Isparta, Turkey
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Botanik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 351
Özet
Bu çalışma Barla Dağı (Isparta) liken florasını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Nisan 2008-Aralık 2010 tarihleri arasında 54 lokaliteden toplanan liken örneklerin teşhisleri sonucu 209 liken ve 12 likenikol mantar olmak üzere toplam 221 takson tespit edilmiştir. Bu taksonların deskripsiyonları, çalışma alanı, ekolojik özellikleri, Türkiye ve dünyadaki yayılışları verilmiştir. Protoblastenia terricola (Anzi) Lynge liken türü ve likenikol mantar olan Zwackhiomyces dispersus (J. Lahm ex Körb.) Triebel & Grube Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir. Çalışma alanından teşhis edilen liken türlerinde 88?i Isparta için, 215?i Barla Dağı için yeni kayıttır. Anahtar Kelimler: liken, flora, Barla Dağı, Isparta, Türkiye
Özet (Çeviri)
The aim of this study is determinated of the lichen flora of Barla Mountain (Isparta). The lichen specimens collected from 54 localities between years April 2008 and December 2010. After determination of the collected samples, 209 lichens and 12 lichenicolous fungi (totally 221 taxa) were identified. It was reported that descriptions, ecological features of these taxa and their distributions in Turkey and the world. The lichen Protoblastenia terricola (Anzi) Lynge and the lichenicolous fungus Zwackhiomyces dispersus (J. Lahm ex Körb.) Triebel & Grube were determinated as new record for Turkey. 215 lichen taxa are also new records for Barla and 88 lichen taxa for Isparta Provinces.