Butik otellerde müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi ilişkileri: İzmir örneği
The relationships of service quality and customer satisfaction on boutique hotels: Case of İzmir
  1. Tez No: 337511
  2. Yazar: ZELİHA OĞLAKCIOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALP TİMUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Butik Oteller, Mü?teri Memnuniyeti, Hizmet Kalitesi, SERVQUAL Ölçeği, Boutique Hotels, Customer Satisfaction, Service Quality, SERVQUAL Scale
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 204
Özet
ünümüzün rekabetçi konaklama sektöründe otel işletmeleri, hizmet kalitesini sürdürebilir kılmaya mecburdurlar. Çünkü hizmet kalitesi, otel işletmeleri için müşteri memnuniyetini sağlama ve karlılığı arttırmada anahtar role sahiptir.Konaklama sektörünün en temel kavramlarından biri olan müşteri memnuniyetinin, otel işletmelerinin diğer sınıflarına göre yeni bir sınıfı olarak adlandırılan butik oteller ile ilişkisi, yeni araştırma alanları oluşturmaktadır. Bu ilişkinin temelinde, hizmet kalitesinin artan gücü ve müşterilerin tatmin duygusu kazanarak işletmelerden memnun ayrılmaları yatmaktadır. Bu nedenle otel işletmelerinin başarılarını uzun vadede sağlamaları, gelecek ile ilgili planlarında müşteri memnuniyetini etkileyen hizmet kalitesi faktörlerinin neler olduğunu ve bu faktörlerin müşteri memnuniyetini etkileme seviyelerini bilimsel olarak incelemeleri ile mümkün olacaktır.Bu araştırmanın amacı, İzmir şehri merkezinde hizmet veren butik otellerde müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi ilişkilerini analiz etmek ve bu ilişkilerden doğan sonuçları değerlendirmektir.
Özet (Çeviri)
Hotel businesses have to keep the service quality sustainable in the competitive accommodation sector of the present day. The reason of this is the key role of the service quality to provide customer satisfaction and to increase the profitability for the hotel businesses.The relationship of the customer satisfaction, which is one of the most basic concepts of the accommodation sector, to the boutique hotels that are named as the new classification of the hotel businesses regarding to the other hotel businesses classifications brings new research fields. The increasing power of the service quality and the customers, which are gaining satisfaction emotion and leaving the business in a satisfied way, are lying at the bottom of this relationship. For this reason, it will be possible for the hotel businesses to reach successes in the long term by scientifically analyzing the service quality factors that affect the customer satisfaction and the level of effects towards the customer satisfaction.The purpose of this study is to analyze the relationships between the customer satisfaction at the boutique hotels that are located at the city center of Izmir and the service quality and to evaluate the findings of this relationship.