Bir pazarlama ortamı olarak özel alışveriş siteleri ve tüketicilerin özel alışveriş siteleri tercihlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesine yönelik bir araştırma
Private shopping sites as a marketing medium and a research in order to determine the factors of the private shopping sites affecting consumer's preferences
  1. Tez No: 337596
  2. Yazar: ÖZGE YAVUZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. PROF. DR. İKBAL AKSULU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Private shopping sites, consumer behaviour, marketing, internet
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 149
Özet
Özel alışveriş sitelerinin sağlamış olduğu dinamikler açısından tüketici davranışlarına etkisi, tüketiciler bağlamında pazarlama açısından son derece önemli bir konudur. Bu nedenle incelenmesi ve süreçlerin değerlendirilmesi her bağlamda hem tüketiciler hem de sektör açısından faydalı olacaktır.Özel alışveriş siteleri incelendiğinde tüketicilere farklı alanlarda fayda sağladığı görülmekte ve bu noktada tüketici davranışlarına ne şekilde etki etmektedir sorusu gündeme gelmektedir.Bu amaçla; çalışmanın birinci bölümünde tüketici davranışı ve tüketici davranışını etkileyen faktörler incelenmiştir. İkinci bölümünde tüketici karar süreci açısından konu açıklanmış, üçüncü bölümde ise özel alışveriş siteleri incelenerek, tüketicilere yönelik hazırlanan anket uygulamasına yönelik analiz sonuçları değerlendirilmiştir.Anahtar Kelime: Özel alışveriş siteleri, tüketici davranışı, pazarlama,internet
Özet (Çeviri)
The influence of the private shopping sites on the consumer behaviors regarding the dynamics that they provide, is an essential matter for the marketing in the context of the consumers. Therefore studying and assessing of such process would be most beneficial for both the consumers and for the sector in all aspects.When the private shopping sites are examined, it is seen that those sites provide benefits to consumers in different areas and the question of ?what kind of influence do they have on consumer behavior?? is arisen from this point.For this reason, the consumer behavior and the factors that influence them have been dissected in the first part of the study. In the second part, the subject matter has been elaborated in terms of consumer decision process and in the third part, the result of the analysis of the survey that has been prepared aimed at the consumers has been assessed.