Manyetik ferrit esaslı çekirdek@kabuk nanoparçacık içeren aljinat hidrojel polimerlerin hazırlanması ve karakterizasyonu
Preparation and characterization of alginate hydrogel polymers including core-shell nanoparticle based on magnetic ferrite
  1. Tez No: 337853
  2. Yazar: ARİF EMRE ŞEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İLKNUR ÜSTÜNDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Aljinat, SERS, Sensör, Alginate, SERS, Sensor
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu çalışmada, ileri teknoloji malzemesi olan manyetik/süpermanyetik kobalt ve nikel içeren iki tür (CoFe2O4@Au ve NiFe2O4@Au) çekirdek@kabuk bimetalik nanoparçacık sentezlenemiştir. Elde edilen nanoparçacıkların hidrojel özellikli aljinat türü polimere i)fiziksel etkileşim, ii) kimyasal etkileşim ve iii) fiziksel-kimyasal etkileşim ile tutunmuştur. Elde edilen polimer yapıların fiziksel ve kimyasal karakterizasyonları yapıldıktan sonra Yüzey güçlendirilmiş RAMAN saçılması (SERS) tekniği ile yüzeyin sensör malzemesi olarak kullanılması halinde avantajları belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, two types nanoparticles, CoFe2O4@Au ve NiFe2O4@Au core-shell bimetallic including magnetic/supermagnetic cobalt and nickel which are high technological material, were synthesized. The obtained nanoparticles attached to alginate polymer with hydrogel with three ways: (i) physical interaction, (ii) chemical interaction, (iii) physical-chemical interaction. After the obtained polymers were characterized, the using of the obtained surfaces as sensor material were investigated with surface-enhanced raman scattering (SERS) tecnique.