Kurakçıl peyzaj düzenlemesinde suyun etkin ve akılcı kullanımı- xerıscape
The efficient and rational use of water-xeriscape in landscape editing
  1. Tez No: 337891
  2. Yazar: NEZİHE ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM YOKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Kurakçıl peyzaj, Xeriscape, Suyun etkin ve akılcı kullanımı
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Son yıllarda artan çevre sorunları ve bu bağlamda su kaynaklarının giderek azalması, tüm dünyanın en büyük sorunu haline gelmiştir. Tükenen su kaynakları ve yaşanan su kıtlığıyla, birçok alanda suyun ekonomik ve etkin kullanılmasına ilişkin çalışmalar başlamıştır. Meslek disiplinlerinden biri olan Peyzaj Mimarlığı su-etkin peyzaj yaklaşımı olan kurakçıl peyzaj- xeriscape kavramı üzerinde çalışmaya başlamıştır. Bu çalışmada, günümüzde su korunumuna ilişkin son derece önemli olan `Kurakçıl Peyzaj Düzenlemelerinde Suyun Etkin ve Akılcı Kullanımı- Xeriscape? kavramı hakkında genel bilgiler verilmekte ve önemi vurgulanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Increasing environmental problems in recent years and as a consequence of this, a gradual decrease in water resources have become a major problem in the entire world. Studies have begun to be carried out in various areas regarding the economic and efficient use of water because of the depleted water resources and water scarcity. Landscape architecture, one of the professional disciplines has begun working on the concept of