Fenil hidrazin yan gruplu poli(m-Fenoksi-İmin) sentezi, karakterizasyonu ve özelliklerinin incelenmesi
Synthesis, characterization of poly (m-Phenoxy-Imine) with phenyl hydrazine pendent groups and investigation of its properties
  1. Tez No: 338775
  2. Yazar: TAHİR AĞIRGÖTÜREN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HACI ÖKKEŞ DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Polimer Bilim ve Teknolojisi, Polymer Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Oksidatif polikondenzasyon, konjuge polimerler, floresans özellikleri, yarı iletken polimerler, band boşluğu, 3-((2-fenilhidrazono)metil)fenol, Oxidative polycondenzation, conjugated polymers, flouresence properties, semi-conductive polymers, band gap, 3-[(2-phenylhidrazono)methyl]phenol
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
3-((2-fenilhidrazono)metil)fenol(3-PHMP)'nin oksidatif polikondenzasyonu, sodyum hipoklorit, hava oksijeni ve hidrojen peroksit gibi yükseltgenler kullanılarak, sulu bazik ortamda farklı polimerizasyon koşullarında gerçekleştirildi. Polimerin, optik özellikleri ve makromoleküller yapısı; elementel analiz, büyüklükçe ayırma kromatografisi (SEC), Fourier Transform infrared (FTIR), nükleer manyetik rezonans (NMR), absorpsiyon spektroskopisi ve floresans spektroskopisi teknikleri ile karekterize edildi. Polimerin elektrokimyasal özelliği dönüşümlü voltametri (CV) kullanılarak incelendi. 3-PHMP ve poli(3-PHMP)'nin CV ölçümlerine göre elektrokimyasal band boşlukları (E'g) sırasıyla 2,64 ve 1,94 eV olarak bulundu. Polimerin elektriksel iletkenliği dört nokta prob tekniği ile ölçüldü. Poli(3-PHMP)'nin elektriksel iletkenliğinin ~3,2×10-2 S/cm olduğu bulundu. Termogravimetrik analiz ile poli(3-PHMP)'nin termooksidatif bozunmaya karşı kararlı olduğu ortaya konuldu. Ayrıca, sentezlenen bileşiklerinin in vitro olarak antimikrobiyal aktivitileri çeşitli mikroorganizmalar üzerinde test edildi.
Özet (Çeviri)
Oxidative polycondenzation of 3-((2-phenylhydrazono)methyl)phenol (3-PHMP) was studied using oxidants such as sodium hypochlorite, air oxygen and hydrogen peroxide in an aqueous alkaline medium under various polymerization conditions. The macromolecular structure and optical properties of the polymer were characterized with elemental analysis, Size Exclusion Chromatography (SEC), Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR), Nuclear Magnetic Resonance (NMR), absorption spectroscopy and fluorescence spectroscopy techniques. An electrochemical property of the polymer was studied using Cyclic Voltammetry (CV) technology. According to the CV measurements, the electrochemical band gaps (Eg?) of 3-PHMP and poly(3-PHMP) were found to be 2.64 and 1.94 eV, respectively. Electrical conductivity of the polymer was measured by the four-point probe technique. The electrical conductivity of poly(3-PHMP) was found to be ~3.2×10-2 S/cm. Thermo Gravimetric Analysis (TGA) revealed poly(3-PHMP) to be stable against thermo-oxidative decomposition. In addition, the in vitro antimicrobial activities of the synthesized compounds were tested on various microorganisms.