Tobit regresyon analizi ve bir uygulama
Tobi?t regresyon analysis and a practice
  1. Tez No: 338784
  2. Yazar: ŞEYMA KOÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, İstatistik, Agriculture, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Sansürlü Veri, Kırpılmış Veri, En Çok Olabilirlik, Tobit Model, Censored Data, Truncated Data, Maximum Likelihood, Tobit Analysis
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu tezde sınırlı bağımlı değişkenli modelleri açıklamada yaygın biçimde kullanılan Tobit Model incelenmiştir. Sansürlü regresyon modeli olarak ta bilinen bu modelde bağımlı değişkenin belirli bir amaç doğrultusunda sınırlanması söz konusudur. Çalışmanın amacı bağımlı değişkeni sınırlı olan veri setlerinin parametre tahmin basamaklarını hem teorik olarak hem de bir uygulama ile anlatmaya çalışmaktır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Tobit Model which is widely used to describe the limited dependent variable models was investigated. This model, also known as censored regression model, there is a limitation to dependent variable for a specific purpose. The aim of the study is,try to explain parameter estimation steps of data sets ,which dependent variable is limited.