İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin vergiyi algılaması: Göller yöresi örneği
Taxes vocational school students perception of economics and administrative sciences: The case of the lakes region
  1. Tez No: 339263
  2. Yazar: DUYGU AYDEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SERPİL AĞCAKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, İşletme, Finance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: DetectionTax, Tax Awareness, attitude and behavior towards tax, SPSS Analysis 2013, 129 pages
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu çalışmada Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi?nde öğrenim gören öğrencilerin vergiyi algılamalarına, vergiye bakış açılarına, vergi bilincine, vergi mevzuatına ve vergiye karşı tutum ve davranışlarına etki eden faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda çeşitli çalışmalardan yararlanılarak anket formu hazırlanmıştır. Hazırlanan ankette öğrencilerin genel karakteristik özelliklerine yönelik demografik sorular ve öğrencilerin vergiye bakış açılarının ölçülmeye çalışıldığı sorular yer almaktadır. Anket soruları 520 öğrenci üzerinde uygulanmış 25 anket değerlendirmeye uygun olmadığı için analiz dışı bırakılmıştır. Anket uygulaması sonucu elde edilen veriler SPSS 17.0 istatistik programı ile Sıklık (yüzde), crosstabs testlerine tabi tutulmuş ve elde edilen verilere göre öğrencilerin vergiyi algılaması ve vergiye karşı göstermiş oldukları tutum ve davranışlarına etki eden faktörler incelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study aims to determine the factors that affect attitude and behaviors of students of the Suleyman Demirel University, Mehmet Akif Ersoy University and Mediterranean University about perceptions of the tax, the tax perspectives, the tax-conscious, tax legislation and the tax. In this context, a questionnaire was prepared using various studies. In the survey, there are demographic questions which interested in students general characteristics and students' perspectives on taxation. This survey carried out on 520 students but 25 was not suitable for the evalution, so this 25 questionnaires were excluded from the analysis. The surveys result was obtained by the statistical program SPSS 17.0 with the frequency (in percent), crostabs according to the data obtained from these tests results; was examined the factors that affect attitude and behaviors of students? about tax perceptions and tax