Türkiye'de basın ve demokrasi: 28 Şubat sürecinde Hürriyet Gazetesi (28 Şubat 1997 - 28 Şubat 1998)
Media and democracy in Turkey: Hürriyet newspaper during february of 28 (28 february 1997 - 28 february 1998)
- Tez No: 340178
- Danışmanlar: PROF. DR. MİM KEMAL BÜLENT ÖKE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Siyasal Bilimler, Journalism, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Bürokrasi, Merkez ve Çevre İlişkileri, Demokrasi, Darbe, 28 Şubat Darbesi, Medya, Hürriyet Gazetesi, Bureaucracy, Center and society relations, Democracy, The coup of 28 February 1997, Media, Hürriyet Newspaper
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışmada; 28 Şubat 1997 tarihli postmodern darbenin analizi yapılarak, bu darbeye mahal veren kaynaklar araştırılmıştır. Osmanlı İmparatorluğundan Türkiye Cumhuriyeti?ne geçişte bürokratik elitizmin temelleri incelenerek darbenin arkasında yatan felsefi temel oluşturulmuştur. Bu temeli oluşturan kaynakların medya ile olan teması incelenmiş, bu süreçte özellikle Hürriyet Gazetesi?nin manşet ve metinlerine yansıyan haberler ile gazeteciliğin etik - ahlak kuralları çalışmanın konusunu belirlemiştir. Demokrasinin verdiği düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğü çerçevesinde ele alınan Türkiye siyasal hayatının darbeler dönemine yansıması ve basının bu konudaki verileri çalışmaya kaynak oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the sources, which have given rise to the postmodern coup in 28 February 1997, have been researched based on analyses. The philosophical Fundamentals were obtained by investigation of the bases of bureaucratic elitism which was occured during the transition from to Ottoman Empire to the Turkish republic. The relation of media and the sources which were providing the Fundamentals, were examined. The subject of the study was determined according to the news which have been reflected on the headings and texts of Hürriyet Newspaper within this period and the ethics-moral principles of journalism. The reflection to the coup period of the Turkey?s political life, which was handled within the framework of freedom of thought and opinion provided by democracy, has been used as source for his study.