Şerhu'l Makasıd'da iman konusunun tercüme ve tahlili
Translation and the analysis of faith in Serhu'l Makasid
  1. Tez No: 340227
  2. Yazar: HAMZA TORUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHİTTİN BAĞÇECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: İman, Tasdik, Kalp, İkrar, Zarurat-ı Diniye, Faith, Attesting, Heart, Confession, Zarurat-i Diniyye
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kelam Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Tez ?Şerhu'l?Makasıd'da İman Konusunun Tercüme ve Tahlili? şeklinde adlandırılmıştır. Tezin konusuna, amacına, yöntemine ve işleniş tarzına, Teftazani'nin hayatı, eserleri ve ilmi kişiliğine“giriş”kısmında yer verilmiştir.Tez, giriş kısmı ve iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Teftazani'ye göre iman başlığı ile Şerhu'l-Mekâsıd'dan iman kısmı tercüme edilmiştir, ikinci bölümde, Tercüme kısmının değerlendirilmesi, Teftazani'ye göre imanın Hakikati, itikadi mezheplere göre imanın Hakikati bununla birlikte iman ile ilgili birçok konuya değinilerek tez hazırlanmıştır.Tez sonunda“sonuç”başlığı altında kısa bir değerlendirme yapılmıştır. Tez,“kaynakça”bölümüyle sona erdirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis is named ?Translation and The Analysis of Faith In Serhu?l?Makasid?. The subject, the scope, the method of the thesis, and the life of Taftazani, his works and his scientific personality were dicussed in the introduction.The thesis consists of two chapters, in the first chapiter the part of Faith According to Taftazani and the part of Faith from the book Şerhu'l-Mekasid were translated. In the second chapter, there are the evaluation of the part of the translation, the reality of faith according to Teftazani, the realith of the faith according to sects and some other subjects related to faith.A brief evaluation was made under the title of conclusion at the end of the thesis. The thesis ends with bibliography.