Unix platform üzerinde Oracle real application cluster tasarım, kurulum ve performans analizi
Oracle real application cluster design, installation and performance analysis over Unix platform
  1. Tez No: 341213
  2. Yazar: SEYİT AHMET YALDIRAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YALÇIN ÇEKİÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Oracle, Veritabanı, Unix, Solaris, Cluster, RAC
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Hızla büyüyen Bilgi Teknolojileri (Information Technology, IT) sektöründe cluster (kümelenmiş) yapılar önemli bir yer edinmektedir. Datalara her zaman sorunsuz ulaşabilmek ve sürekliliği sağlamak önemlidir, cluster yapılar ile bunu sağlamak mümkündür. Genel olarak Cluster yapılar da kendi aralarında Aktif-Pasif ve Aktif-Aktif olarak ikiye ayrılır. Her iki konuya da değinmekle birlikte Aktif-Aktif çalışan Oracle RAC (Real Application Cluster) tasarım, kurulum ve performas analizini değerlendireceğiz. Oracle RAC tek bir veritabanının birçok sunucu üzerinde çalıştırılmasını ve bu sayede eşsiz hata toleransı, performans ve ölçeklenebilirlik sağlamaktadır. Tüm bunları yaparken mevcut uygulamalarda değişiklik yapılmasına gerek kalmamaktadır. Platform olarak Unix Solaris işletim sistemini kullanacağız.Kurduğumuz RAC Veritabanında performans test'i yapabilmek için yoğun işlemlerin olacağını düşündüğümüz ?Moden Yönetim? sistemine bağladık. Test amacı ile 20 GB lık veri üzerinde 1 günlük uygulama koşturarak analiz topladık. Bu analizleri de inceleyerek performans iyileştirmesi için gerekli aksiyonları aldık ve bu almış olduğumuz aksiyonların detaylarını TEZ çalışmam içerisinde ayrıntıları ile paylaşıyor olacağım.
Özet (Çeviri)
Clustering architecture is getting an important place in Information Technology which is growing rapidly. It is always important to reach data troubleles, it is possible to construct this with clustering architecture. In general clustering is divided into two groups as of active-passive and acive-active. As well as mentioning about two topics, Oracle RAC (Real Application Cluster) which is working in active-active, we will examine its installation and performance analysis. Oracle Rac provides database to work on multiple servers, this property ensures peerless error tolerans, performance and scalability. There is no need to change anything on current applications while performing all those things. We will use Unix Solaris System as a platform.We connected to