Geri Dön

Mobile system administration

Mobil sistem yönetimi

  1. Tez No: 152532
  2. Yazar: GÜLÇİN ORBAY
  3. Danışmanlar: DR. HALUK BİNGÖL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Belirtilmemiş.
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
  13. Sayfa Sayısı: 96

Özet

ÖZET MOBIL SİSTEM YÖNETİMİ MIDP, CLDC ile birlikte, java platformu için; kullanıcı arayüzü, uygulama modeli, ağ, ve hücresel telefon gibi mobil cihazlar için güçlü depolama özelliklerini tanımlayarak, tam bir J2ME uygulama ortamı hazırlayarak, kullanışlı uygulamalar yazmak ve geliştirmek için kullanılan bir uygulama programlama arayüzleri kümesini tanımlar. Bu çalışmada varsayılan sistem J2ME WTK 1.0.4. 'de geliştirildi ve çalıştırıldı. Amaç, Mobil Sistem Yönetimi olarak isimlendirilen genel amaçlı bir istemci-sunucu uygulaması tasarlamaktır. Mobil Sistem Yönetimi'nin yönetsel parametreleri bilgi sistemlerinin detaylı monitör edilmesine ve üzerinde yer alan fonksiyonların tam olarak kontrol edilmesine izin verir. Sistem yönetimi uygulama sistemlerinin durumunu ve Unix işletim sisteminin fonksiyonlarını monitor etme, ve bunların gerçek zamanla etkileşimlerini analiz etme imkanını verir. Bu çalışma için tasarlanan sistemin organizasyonunda temel olarak iki ana yaklaşım varsayıldı: Biri bir Unix makinayı mobil bir cihazla kontrol etmek, diğeri ise güvenlik düşüncesi ile verinin iletilmesi sırasında veri kaybını ve saldırgan girişimler ya da bilgi kaybı gibi saldırılan önleyerek veriyi korumak. Mobil cihaz olarak Java destekli mobil bir telefon kullanıldı, bilgi güvenliği için şifre tabanlı bir şifreleme/deşifreleme algoritması kullanıldı. İstemci tarafında kullanıcı, şifre, ve İP bilgisini kullanarak bir Unix sisteme bağlanma yolu ile data toplanır. Performans verisi bir grafik ara yüzü ile elde edilir ve yorumlanır, işletim sistemi işlemlerini görüntüleme, ve sistem uygulamalarım yönetme gibi pekçok sistem yönetimine yönelik işlemler çalıştırılabilir. Sunucu tarafında iki temel yapı vardır: Bir webserver, ve bir veritabam. Veritabanı kullanıcı, şifre, IP, hostname gibi sistem bilgilerini tutmak için gereklidir. Bu proje ile yeni özellikler ekleyerek kolaylıkla geliştirilebilecek genel bir Mobil Sistem Yönetimi çalışması elde edildi.

Özet (Çeviri)

IV ABSTRACT MOBILE SYSTEM ADMINISTRATION The Mobile Information Device Profile (MIDP) defines a set of Application Programming Interfaces (APIs) for the Java platform together with the Connected Limited Device Configuration (CLDC), used for writing and developing useful applications providing a complete Java 2 Mobile Edition (J2ME) application environment defining issues such as user interface, the application model, networking, and persistence storage for mobile devices like cellular phones. The system proposed in this work was developed and executed on the J2ME Wireless Toolkit 1.0.4. Aim is to design a general client-server application named as“Mobile System Administration”(MSA). MSA's administrative parameters permit detailed monitoring of the information system and complete control over its functions. Administration is capable to monitor both state of application servers and components of Unix operating system and analyze their interaction in real-time. Basically two main approaches supposed to organize the system designed for this work: One is to control a Unix server from a mobile device, and the other is to keep data, by preventing data loss and attacks like hacker attempts or information loss during transmission of the data for security considerations. A Java-enabled mobile phone is used as mobile device; a password-based encryption/decryption algorithm is used for security. On the client side, some data is collected by connecting to a Unix server using user, password, and IP information. Performance data is obtained and interpreted by a graphical interface, many administrative tasks can be run such as displaying operating system processes, and managing server applications. On the server side, there are two main buildings: a web server, and a database. Database is needed for storing system information like user, password, IP, and hostname. A general Mobile System Administration tool was obtained with this thesis work which may be developed easily by adding new features.

Benzer Tezler

  1. A mobile agent platform and an example agent application

    Gezgin ajan platformu oluşturulması ve uygulaması

    ELİF AYDIN

    Yüksek Lisans

    İngilizce

    İngilizce

    2004

    Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve KontrolIşık Üniversitesi

    Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. SELAHATTİN KURU

  2. İnsan kaynakları faaliyetlerinde sosyal medya kullanımı: Konya ilinde bir araştırma

    The use of social media in human resources activities:an investigation in Konya province

    ÖZLEM KARA

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    2017

    İşletmeSelçuk Üniversitesi

    İşletme Ana Bilim Dalı

    DOÇ. DR. SERKAN ADA

  3. Eski eserlerin sürdürülebilir periyodik bakımında mobilize muayene bakım-onarım ve denetim sisteminin kurulması

    Mobilize inspection maintenance and repair and inspection system in an inspirational periodical view of old works

    MEHMET ŞİMŞEK DENİZ

    Doktora

    Türkçe

    Türkçe

    2018

    MimarlıkFatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

    Mimarlık Ana Bilim Dalı

    YRD. DOÇ. DR. MİNE TOPÇUBAŞI ÇİLİNGİROĞLU

    PROF. DR. İBRAHİM NUMAN

  4. Sanal özel ağlarda güvenlik

    Security in virtual private networks

    ÖZGÜR SAVUR

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    2002

    Elektrik ve Elektronik Mühendisliğiİstanbul Üniversitesi

    Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı

    DOÇ. DR. OSMAN NURİ UÇAN

  5. İnsan kaynaklarında yalın yönetim sistemi ve mobil personel takip sistemi yazılımının geliştirilmesi

    Development of lean management system and mobile staff tracking software in human resources

    MUSTAFA BAKAN

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    2019

    İşletmeKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

    İşletme Ana Bilim Dalı

    DR. ÖĞR. ÜYESİ HİKMET MARAŞLI