Çok merkezli İstanbul
Poly centric development of Istanbul
  1. Tez No: 341252
  2. Yazar: SÜMEYYE ALUÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. PELİN ALPKÖKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Kent merkezi, Arazi Kullanım Planları, Ulaşım, The city center, Land Use Plans, Transportation
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 166
Özet
İstanbul kent merkezinin ve iki ana alt merkez olan Silivri ve Pendik'in planları ve ulaşıma göre ilişkisi incelenmiştir.Çok merkezli şehirler kapsamında, seçilmiş dünya şehirleri çok merkezli gelişim sürecinin etkisini göstermek için ulaşım gelişimiyle birlikte incelenmiştir.İstanbul'un planlarda geçen mekânsal ve ulaşım karaları ile buna yönelik politikaların çok merkezli yapıyı nasıl geliştirdiği ayrıntılı bir şekilde karşılaştırılarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Relationship between Istanbul city center?s and two major sub-center of Silivri and Pendik development along with the plans and transportation, was analysed.Within the context of poly-centric cities, selected world cities were examined to demonstrate hoe effectively the poly-centric development process has been combined with transportation improvements.Istanbul is examined in detailed to discuss about how spatial and transport policies have been included in these plans and how Istanbul has developed its poly-centric structure.