Esenyurt ilçesinde yapılan peyzaj uygulama çalışmalarının yapısal peyzaj ve kent mobilyaları açısından irdelenmesi
Structural work of the district of landscape and urban landscape Esenyurt application for the discussion of furniture
- Tez No: 341304
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET CENGİZ YILDIZCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Esenyurt İlçesi, Yapısal Peyzaj, Kent Mobilyaları, Parklar ve Rekreasyon Alanları, Esenyurt District, Structural Landscaping, Street Furniture, Parks and Recreation Areas
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 242
Özet
Büyükşehirlere göçlerin artmasıyla barınım gereksinimleri toplu konut yapımı ile çözülmeye çalışılmıştır. Toplu konutlarda mimari binaların yanı sıra peyzaj çalışmalarıda önem kazanmıştır. Esenyurt İlçesinde Yapılan Peyzaj Uygulama Çalışmalarının Yapısal Peyzaj ve Kent Mobilyaları Açısından İrdelenmesi konulu tez çalışmamda Esenyurt ilçesi içerisinde bulunan parklar, yeşil alanlar, toplu konut alanlarında ve ilçe genelinde kullanılan yapısal peyzaj öğeleri ve kent mobilyaları araŞtırılmıŞtır.Tez içeriğinde yapısal peyzaj ve kent mobilyalarının nelerden oluştuğu, malzeme yapısı ve kullanım alanlarına uygunluğu irdelenmiştir. Konunun irdelenmesi aşamasında ilk önce yapısal peyzaj ve kent mobilyaları hakkında çeŞitli kaynaklardan elde edilen bilgiler sunulmuştur. Daha sonra yapısal peyzaj ve kent mobilyalarına örnek teşkil eden Esenyurt İlçesinin genel konstrüksiyonel yapısı incelenmiş, yerinde fotoğraflarla ve birebir görüşmelerle tespitler yapılmıştır. Sonuç olarak da yapısal peyzaj ve kent mobilyalarının kullanımı hakkında olumlu ya da olumsuz yönleri yorum ve öneriler getirmiştir.
Özet (Çeviri)
Increase in migration to metropolitan cities and tried to solve with the construction of public housing requirements. Works can landscape architecture, as well as residential buildings collectively have gained importance. Structural Landscaping work is done Esenyurt district in terms of Landscape and Urban Furniture Investigation thesis work, I found in the Esenyurt district parks, green areas, housing areas and district-wide structural landscaping and street furniture items were investigated.What makes the content of the thesis of structural landscaping and urban furniture, construction materials and suitable for the intended use are discussed. Examination of the first phase of the matter before the structural information obtained from various sources about the landscaping and street furniture is presented. Then the structural landscape and urban furniture general constructional structure of the County of exemplary Esenyurt examined, determinations were made on-site with photos an done another interviews. As a result, the use of the structural landscape and urban furniture has brought about the positive or negative aspects of the comments and suggestions.