GSM-GPRS tabanlı cihazın kontrol yazılımı
GSM-GPRS based device control software
- Tez No: 341327
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞENOL ZAFER ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Bilim ve Teknoloji, Computer Engineering and Computer Science and Control, Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: GSM, GPRS, Multikopter, Arduino, İHA, GSM, GPRS, Multicopter, Arduino, UAV
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu tez çalışmasında hücresel ağlar vasıtası ile uzaktan kontrol edilebilen mobil cihaz sistemi tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen sistemde mobil cihazın hücresel ağlara bağlanabilmesi için Libellium firması tarafından geliştirilen GPRS/3G elektronik modülü kullanılmıştır. GPRS/3G modülünün seri bağlantı ara birimine bağlanmış olan mobil cihaz, internete bağlı herhangi bir bilgisayar üzerinde kurulu olan kumanda panelinden gönderilen komutlar ile yönetilebilmektedir. Sistem insansız hava araçlarına uyarlanabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu amaçla insansız hava aracı olarak, Multikopter cihazı kulanılmıştır. Sistem, Multikopter cihazını hücresel ağlar üzerinde uzaktan kontrol edebilmeyi sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, a mobile machine system that can be controlled remotely over celluler network, is designed and implemented. A GPRS/3G electronic modüle, developed by Libellium, is used to connect the machine system to the celluler network. The mobile machine system that is integrated with the GPRS/3G electronik module over its serial port, can be controlled any computer connected to internet and command panel installed. The system is designed to customise on unmanned aerial vehicles. So, a multicopter vehicle is used as unmanned aerial vehicle. The system provides to control the multipkopter remotely over cellular network.