Kırgızistan'daki halk ayaklanmasının Türk ve Kırgız basınına yansıma biçimleri
Reflections of the Kyrgyz uprising in the Kyrgyz & Turkish press
- Tez No: 342135
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞE CEYDA ILGAZ BÜYÜKBAYKAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Journalism
- Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Türk Basını, Kırgızistan Basını
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 169
Özet
Medyanın gelişimiyle ortaya çıkan zaman ve mekanın yeniden düzenlenmesi, aslında modern dünyayı değiştirmiş ve hala da değiştirmekte olan oldukça geniş süreçler kümesinin bir parçasıdır. Uluslararası bağlantılı yazılı, görsel ve işitsel kitle iletişim araçları küresel medya olgusunu oluşturmaktadır. Küreselleşmenin temel unsurlarından biri olan küresel medyanın dünyanın dört bir tarafına pazar ekonomisi mantığıyla yayın yaptığı ve yaptığı yayınlarla toplumları etkisi altına aldığı bir gerçektir. Medyanın küreselleşmesi onun bir güç aracı olarak etkisini ve önemini daha da arttırmıştır. Dünya üzerinde ekonomik ve siyasi güce sahip olan gelişmiş ülkelerin küresel medya alanında da belirgin bir üstünlüğe sahip olduğu görülmektedir.Meydana gelen küresel değişimler sayesinde Kırgızistan'ın kitle iletişim araçlarında gerçekleşen değişimlerin önemi de söz konusudur. Bu bağlamda küresel medyanın dünya ve ülkeler üzerindeki etkisi, özellikle kitle iletişim araçlarının bütün dünyaya haber akımı ve onun etkilerini incelemeyi amaçlayan bu çalışmada Türk basını ve Kırgız basınında yer alan 7-8 Nisan 2010 olaylarının yansıma biçimleri, etkileri ve önemi vurgulanacaktır.
Özet (Çeviri)
The reorganisation of the time and place with the development of media, is a part of a wide processes that's changed and still changing modern world. International connection in written, visual and auditory media is a global media phenomenon. Globalization is one of the basic elements of the logic of the global media publications around the world his side of the market economy and the societies under his influence, his publications is a fact. The impact of media globalization and its greater importance as a power tool . Developed countries in the world with economic and political power in the field of global media seems to possess a significant advantage in. Thanks to global changes that occur there is the importance of the changes occurring Kyrgyzstan's mass communication. In this context, countries in the world and its impact on global media, especially mass communication and its effects news all over the world that aims to investigate the reports of newspapers styles, effects and importance.