Tanin'e göre Balkan Savaşları'nda yaşanan mezalim ve Osmanlı kadınlarının faaliyetleri
According to Tanin the atrocities at the Balkan Wars and the activities of Ottoman women
  1. Tez No: 342195
  2. Yazar: EMİNE AYGÜN YAZICI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NECMETTİN ALKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Balkan Sava?ı, Tanin, Balkanlar?da Mezalim, Katliam, Hilâl-i Ahmer, The Balkan Wars, Tanin, the Atrocity in the Balkans, the Massacre, Hilâl-i Ahmer
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tarih Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
Osmanlı Devleti de kurulduğu coğrafyadan sıyrılıp büyüyebilmek için batıya yönelmiş ve ilk olarak Rumeli'ye yerleşmeye çalışmıştır. Ancak Fransız Devrimiyle yayılan Milliyetçilik akımından dönemin diğer imparatorlukları gibi Osmanlı'da nasibini almış ve Balkanlar'da çatırdama dönemin büyük güçlerinin desteğiyle birlikte başlamıştır. 20. yüzyılın başına gelindiğinde ise Balkanlar'daki etnik unsurlar topraklarını genişletmek için birbirlerine ve Osmanlı'ya karşı mücadeleye girişmişlerdi. Bu çalışmada Balkanlarda yaşanan mücadelenin sosyal boyutu Tanin'den örneklerle verilmeye çalışılmıştır.Bu çalışmada Tanin'e göre Balkan Savaşları sırasında bölgede yaşanan mezalimler ve Osmanlı kadınının bu olaylar karşısında tepkisiz kalmayarak Müslüman kardeşlerine karşı yaptığı yardımları incelemeye çalıştık.
Özet (Çeviri)
The Ottoman headed towards the West to extend its borders, and it tried to firstly settle in Rumelia. However, the Ottoman Empire, like as the other contemporary empires, was affected by the French Revolution, and the ethnic groups began the crack the Ottoman Empire with the support of big powers in the Balkans. At the beginning of the twenty century, the Balkan nations struggled to extend their borders against to each other and the Ottoman Empire. In this study, we tried to evaluate the social dimension of the Balkan Wars with the examples from Tanin.In this study, according to Tanin, we touch on the subject of the atrocities in the Balkans during the Wars, and tried to study the missions and helps of the Ottoman women for the Muslims in the Balkans.