Vasfi Mahir Kocatürk - Hayatı, Sanatı ve Eserleri
Vasfi Mahir Kocaturk - His Life, Art and Works
  1. Tez No: 342277
  2. Yazar: DİNÇER ATAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YÜKSEL TOPALOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyografi, Türk Dili ve Edebiyatı, Biography, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Türk Edebiyatı, Şiir, Vasfi Mahir Kocatürk, Biyografi, Çözümleme, Turkish Literature, Poem, Vasfi Mahir Kocaturk, Biography, Analysis
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 374
Özet
Bu çalışma Vasfi Mahir Kocatürk'ün hayatı, eserleri ve sanat telakkisini merkeze almaktadır. Çalışma, ?Giriş?, ?Sonuç?, ?Kaynakça? ve ?Ekler? dışında iki bölümden meydana gelmektedir. ?Giriş?te Vasfi Mahir Kocatürk'ün doğduğu ve büyüdüğü yıllardaki sosyal ve siyasî durumdan ve Cumhuriyet devri Türk edebiyatının ilk dönemlerinden bahsedilmektedir. Birinci Bölüm'de Vasfi Mahir'in biyografisi, eserleri ve sanatı üzerinde durulmuştur. İkinci Bölüm'de ise Vasfi Mahir'in şiirleri biçimsel ve tematik açıdan incelenmiştir. Sonuç kısmında çalışma sayesinde ortaya çıkarılmış hususlar ve bulgular dile getirilmiştir. Çalışma hazırlanırken Vasfi Mahir Kocatürk'ün biyografisinin ve sanat anlayışının ortaya çıkarılması amacı esas alınmıştır.
Özet (Çeviri)
This study focus on Vasfi Mahir Kocaturk?s biography, works and notions of art. It is composed of two parts apart from ?Introduction?, ?Conclusion?, ?Bibliography? and ?Additions?. Both Vasfi Mahir Kocaturk was born grew up with years of social and political conditons and the early days of Republican era of Turkish literature is mentioned in ?Introduction?. In the first chapter, Vasfi Mahir Kocaturk?s biography, works and concept of art concentrated on. In the second chapter, Vasfi Mahir?s poems as far as form and thematic examined. In ?Conclusion?, thanks to this study uncovered matter and finding uttered. While thisvistudy was preparing, the aim of uncovering Vasfi Mahir?s biography and concept of art was aceppted as base.