Yunusemre (Eskişehir)ve çevresinin florası
Flora of Yunusemre (Eskişehir) and environs
- Tez No: 343637
- Danışmanlar: PROF. DR. ATİLA OCAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
- Anahtar Kelimeler: Flora, Yunusemre, Eskişehir, Türkiye, Flora, Yunusemre, Eskişehir, Turkey
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Botanik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 192
Özet
Araştırma alanı Yunusemre (Eskişehir) ve çevresini kapsamaktadır. Davis'in kareleme sistemine göre araştırma alanının tamamı B3 karesinde yer almaktadır. Floranın belirlenmesi için 2012-2013 yılları arasında araştırma alanından 1900 örnek toplanmıştır. Toplanan bitki örnekleri herbaryum tekniklerine uygun olarak preslenip kurutulmuştur. Floristik liste hazırlanırken APG III sistemi izlenmiştir. Yapılan teşhisler sonucunda; 83 familya, 383 cins, 671 tür ve tür altı takson tespit edilmiştir. Araştırma alanındaki bitki taksonları fitocoğrafik bölgelerine göre; %20,72'si İran-Turan, %9,39'u Akdeniz ve %6,11'i Avrupa-Sibirya elementi olarak tespit edilmiştir. Çok bölgeli veya fitocoğrafik bölgesi bilinmeyenlerin oranı ise %63,77'dir. Endemizm oranı %17,59'dur. Tür ve tür altı seviyede 16 takson B3 karesi için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
The research area includes Yunusemre(Eskişehir) and its enviroment, and it occurs in the B3 square according to the grid system of P.H. Davis. To investigate the flora, 1900 specimens have been collected during the field seasons of 2012- 2013. The specimens have been prepared according to the relevant herbarium techniques. The floristic list follows the APG III. At the end of identifications of the specimens 671 taxa belonging to 383 genera (83 family) have been determined. Phytogeographical distribution of the taxa are Irano- Turanian (20.72%), Mediterranean (9.39%) and Euro- Siberian (6.11%) with their percentage of. Pluriregional or phytogeographically unknown taxa is 63.77%. The endemism ratio of the areas is 17.59%. Sixteen taxa are new record for the B3 square.