Fiber projektif düzlemler üzerine
Fiber projektif düzlemler üzerine
- Tez No: 343664
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞE BAYAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fuzzy Projektif Uzayı, Fuzzy Projektif Duzlemi, Fiber Projektif ¨Duzlemi, Fuzzy Projektif Space, Fuzzy Projektif Plane, Fiber Projective Plane
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Geometri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu çalışmada, fuzzy geometrinin özel bir çeşidi olan fiber geometrilerde fiber projektif düzlemler incelenmiştir. Birinci bölümde klasik grup teori, fuzzy ve projektif geometri ile ilgili temel tanım ve kavramlar verilmiştir. İkinci bölümde, fuzzy vektör uzaylarından elde edilen fuzzy projektif düzlemler üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde fuzzy geometrilerin özel bir çeşidi olan fiber geometriler ele alınmıştır. Dördüncü bölümde ise farklı üçgensel normların fiber projektif düzlemlerdeki rolü incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis; fibered projektive planes have been examined in fibered geometries. In the first chapter, fundamental definitions and concepts from fuzzy set theory, theory of group and projective geometry are given. In the second chapter, fuzzy projektif geometries from fuzzy vector spaces are handled.In the third chapter, fibered geometries that are the particular kind of“ fuzzy geometries”are studied.In the last chapter, the role of the triangle norm in the theory of fibered projective planes are investigated.