Q - gamma beta integralleri ve uygulamaları
Q - gamma beta integrals and applications
- Tez No: 343913
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ ARAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: q-Analiz, q-Gamma Fonksiyonu, q- Beta Fonksiyonu, q - Seriler, q-İntegrali, q- Diferansiyel, q - Binom Teoremi, q- Analysis, q- Gamma Function, q - Beta Function, q- Series, q - Integral, q - Differential, q-Binom Theorem
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tezin amacı ve kaynak özetleri hakkında kısa bilgiler verilmiştir.İkinci bölümde q-analizdeki temel kavramlar ve bununla ilgili teoremler ile q-seriler ele alınmıştır.Üçüncü bölümde ise q-Gamma ve q-Beta fonksiyonları, bunların sonlu ve sınırsız aralıktaki q-analoğu ile bu fonksiyonların integral değerlerinden ve birtakım özelliklerinden bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three basic chapters. In the first chapter, the purpose of the thesis and the summary of the literature are given.In the second chapter, some fundamental concept of q - analysis theorems and q - series are given.In the third chapter, the analogous of q- Gamma function and q- Beta function are given in bounded and unbounded interval and discused some properties of it.