Alacağın devrinde devredenin garanti yükümlülüğü
The guarantee obligation of the assignor in the assignment of claims
  1. Tez No: 344567
  2. Yazar: GÜLER GÜMÜŞSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İLHAN ULUSAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Assignment of a claim, Guarantee Obligation, MA-August 2013Remuneration, Presence of the Claim, Ability to Pay of the Obligator
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Çalışmamızın konusunu alacağın devri kavramı ve buna bağlanan hukuki sonuçlar teşkil etmektedir. Özellikle, alacağını bir ivaz karşılığı devreden kişinin alacağın varlığından ve borçlunun ödeme gücünden sorumluluğu çalışmamızın temelini oluşturmaktadır. Burada hedef, yeni düzenleme ile devredenin kanuni sorumluluğunun genişletilmesinin uygulamaya nasıl yansıyacağını, düzenlemenin yorumuyla açıklığa kavuşturmaktır. Method olarak çalışmamızda ele alınan konular, yeni düzenlemeler de göz önünde bulundurularak, ülkemiz hukuk sistemi açısından değerlendirilmiş ve içtihatlardan da yararlanılarak, öğreti ve uygulamayı esas alan bir çalışma hedeflenmiştir. Türk Borçlar Hukukunda alacağın devri kavramı ve devredenin bundan doğan sorumluluğunun açıklığa kavuşturulması konularında çalışmamızın yararlı olabileceği düşüncesindeyiz. Anahtar Sözcükler : Alacağın Devri, Garanti Yükümlüğü, İvaz, Alacağın Varlığı, Borçlunun Ödeme Gücü
Özet (Çeviri)
The subject of the study is composed of the notion of the assignment of claims and the legal conclusions arising from the assignment. The obligations of the person assigns his claim in return of remuneration from the presence of the claim and ability to pay of the obligator, are the basis of the study in especial. The aim is to clarify that how extended legal obligation of the assignor regulated by the new Civil Code shall be reflected to the practice with the light of comments of the Code.In this study, methodically, the subjects under debated are evaluated in terms of Turkish legal system by taking into consideration the new legal regulations, and a study based on the doctrine and practice is aimed with the contribution of the jurisprudence.We consider that the study shall contribute to clarify the topics regarding the notion of the assignment of claims and the liability of the assignor arising from the assignment in the Turkish Obligations Law