Küreselleşme ve çokkültürlülük
Globalization and multiculturalism
  1. Tez No: 344770
  2. Yazar: OZAN TÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR ONAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Asimilasyon, Çokkültürlülük
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 217
Özet
Bu tezde, küreselleşmenin insan hayatına girişi, etkileri ve sonuçları ele alınmış, aynı zamanda küreselleşmenin toplum hayatında meydana getirdiği değişimlerin en önemlilerinden birisi olan çokkültürlülük tartışması incelenmiştir. Küreselleşmenin, kendi tarihi gelişimi içinde ulus devlette, ulusal kimlikte meydana getirdiği aşınma, çok kültürlülük tartışmalarıyla birleşmiş ve günümüzün en tartışıla gelen konularından biri olarak belirmiştir.Bu çalışmada küreselleşme ve çokkültürlülük tartışmalarına ortak bir pencereden bakılmaya çalışılmış ve kavramların analizi yapılmaya çalışılmıştır. Çokkültürlülüğün asimile politikaları ile yakınlığı uzaklığı irdelenirken, Quebec özelinde, Kanada?nın çokkültürlü yapısı hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, globalization's causes and effects are addressed as well as another one of the most important issues being examined which is multiculturalism. In the everchanging world of globalization, it has positively united the fraying of the state of the nation and still holds the greatest most widely debated topic of all time, which is multiculturalism and national identity.This study attempts to look at the argument of globalization and multiculturalism and tries to analize these conceptions by viewing it from a different window. The proximity (with the ofset) will be examined while assimilating policies and multiculturalism. Canada, Quebec in particular, attempts to learn about multicultural structures. Key Worlds: Globalization, Assimilation, Multiculturalism