Yerel yönetimlerde halkla ilişkiler biriminin örgütlenme biçimi uygulama örneği Üsküdar Belediyesi
The application example of organizational form of local authorities public relations unit Üsküdar Municipality
- Tez No: 344825
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLSELİ AYGÜL ALAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Yerel yönetimler, belediye, halkla ilişkiler ve halkla ilişkiler birimi, Local authorities, municipality, public relations and public relations unit
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
Günümüzde, yerel yönetimlerin ülke yönetimindeki yeri ve önemi giderek artmaktadır. Bir yerel yönetimin sağlıklı işleyebilmesi için öncelikle, her yönüyle donanımlı ve başarılı bir halkla ilişkiler birimi olmalıdır. Bu çalışmada, yerel yönetimlerde halkla ilişkiler biriminin, ülkemizde nasıl algılandığı, nasıl olması gerektiği ve işleyişi üzerinde durulmuş ve bu bilgiler çerçevesinde, Üsküdar Belediyesi?nin halkla ilişkiler birimi ve faaliyetleri hakkında örnek bir anket uygulamasının ışığında bilgi verilmiştir. Bu çalışmada, literatür taraması yapılmış, Üsküdar Belediyesi?nin Acıbadem semti halkı üzerinde 3094 anket uygulanmıştır. Anket çalışması, tek bir örneklem gözetilmeden, Acıbadem semti halkının tüm kesimiyle yapılmıştır. Yapılan anket çalışmasının sonucunda halkın, belediyenin halkla ilişkiler biriminin faaliyetlerinden memnun ve haberdar olup olmama durumlarının, demografik yapı, cinsiyet eğitim düzeyi gibi hususlarda farklılıklar ya da benzerlikler gösterdiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In our day, the part and importance of the local authorities in governing the country is gradually increasing. To function properly, a local authority should be primarily well-supported and it should have a successful public relations unit. This study focuses on how the public relations unit is perceived, how it should be and how it functions in our country, and regarding these information, in the light of an exemplary survey study, information about the public relations unit and its activities of Üsküdar Municipality is given.A literature research has been made in this study and 3094 survey has been conducted on Acibadem inhabitants of Üsküdar Municipality. This survey study has been conducted on all ranks of Acibadem inhabitants without any sampling.As a result of the survey study, it has been observed that the inhabitants showed differences or similarities according to their demographic structure, gender and level of education in the case of being pleased and informed about the unit of public relations in the Municipality.