Keman eğitiminin özel öğrenme güçlüğü çeken çoçuklarda davranış sorunlarına etkileri
Effects of violin training on behaviour problems of children who have specific learning problems
- Tez No: 345448
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EMEL FUNDA TÜRKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Özel Öğrenme, Davranış, Keman Eğitimi, Specific Learning, Behaviour, Violin Training
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Araştırmanın konusunu, ?Keman Eğitiminin Özel Öğrenme Güçlüğü Çeken Çocuklarda Davranış Sorunlarına Etkileri? oluşturmaktadır. Bu araştırma, müzik eğitimi içerisinde keman eğitiminin özel öğrenme güçlüğü çeken çocukların davranış sorunlarına olan etkilerini ortaya koymak, olumlu ve olumsuz yönlerini tespit ederek özel öğrenen çocukların eğitimlerine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Bu araştırma tek denekli desen modelinde yürütülmüştür. Araştırma gözlem ve görüşme yoluyla yarı deneysel bir yönteme dayalı olarak yapılmıştır. Araştırmadan elde genel sonuçlara göre ?keman eğitiminin özel öğrenme güçlüğü çeken çocuklarda davranış sorunlarına etkileri?nin dolaylı olduğu, bununla birlikte çocukların özellikle dikkat sürelerini arttırmada etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
?Effects of Violin Training on Behaviour Problems of Children Whose Have Specific Learning Problems? is the subject of research. This research aimed to reveal these effects and identify the negative and positive aspects. So, contribute to the education of children whose have specific learning difficulties. This research is conducted as single-subject design model. It is concluded according to the general results obtained from the research that effects of violin training on behaviour problems of children whose have specific learning problems are indirect. However these effects are effective for increasing attention spans.