Siyasal iletişim ve sosyal medya kullanımı: Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri üzerine bir araştırma
Political communication and usage of social media : A research on students of the Duzce University Social Sciences Vocational High School
  1. Tez No: 345707
  2. Yazar: ÖMER FARUK ÖZGÜR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İDİL SAYIMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Communication, Political Communication, Social Media, Social Network, Internet
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 178
Özet
Bu çalışmada günümüzün önemli iletişim araçlarından biri olan sosyal medya incelenmiştir. Sosyal medyanın özellikle siyasal iletişim alanındaki kullanımı ve etkisi Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri üzerinde gerçekleştirilen bir anketle öğrenilmeye çalışılmıştır. Çalışmada amacımız sosyal medyanın öğrenciler tarafından nasıl kullanıldığını görmek ve sosyal medyada yayınlanan siyasal mesajlara nasıl tepki verdiklerini görmektir. Çalışmamız sırasında literatür taraması yapılmış ve siyasal iletişim ve sosyal medya konuları irdelenmiştir. İkinci olarak ise saha uygulaması gerçekleştirilerek Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sosyal medya kullanım alışkanlıklarına bakılmıştır. Araştırmamızın başlangıcında öğrenciler tarafından sosyal medyanın çok yoğun bir şekilde kullanıldığı ancak siyasal iletişim için kullanımında bazı tereddütlerin olduğu konusunda varsayımlarımız bulunmaktaydı. Araştırmamızın sonunda öğrencilerin hayatında sosyal medyanın çok ciddi şekilde kullanıldığı ancak sosyal medyada yayınlanan siyasal mesajları öğrencilerin fazla dikkate almadığı tespit edilmiştir. Anahtar Sözcükler : İletişim, Siyasal İletişim, Sosyal Medya, Sosyal Ağlar, İnternet
Özet (Çeviri)
Social media which is one of the most important means of communication of our time today has been studied in this work. A survey has been conducted with the students of Duzce University Social Sciences Vocational High School on the use and impact of social media particularly in political communication. The main purpose of the study is to see how social media is used by the students and show how they react againts the poltical views published by social media. To get more detailed information main sources of literature have been scanned during the study and the issues of political communication and soical media have been focused on. Secondly, a survey has been conducted on site on the use of social media by the students of Duzce University Social Sciences Vocational High School and Duzce University . At the start of of the study, we assumed that social media is intensively being used by the students but they might be somewhat hesitant to use it for political communication but in the end we have clearly seen that the students use it very intensively in their lives but they do not care much about the political messages published in social media .