İbn Amir kıraati ve Asım kıraatiyle mukayesesi
The methods of reading Quran in Abn Âmir and comparison with the methods of reading Quran in Âsim
  1. Tez No: 345818
  2. Yazar: ADEM DEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT ŞİMŞEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kur?an, Kıraat, Kaide, İbn Âmir, Âsım, The Quran, Qur'an Recitation, base, Ibn Amir, Âsim
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Meşhur on kıraat imamından biri olan Abdullah b. Âmir, Şam ekolüne mensuptur. Bu çalışmada onun hayatı çeşitli yönleriyle incelenmiş ve kıraatinin tahlili yapılmıştır.Bu çalışma bir giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde kıraat hakkında genel bilgiler verilmiştir. Birinci bölümde İbn Âmir?in hayatı, hocaları, talebeleri, ilmi şahsiyeti, Kur?an ve kıraat ilmindeki yeri üzerinde durulmuştur.İkinci bölümde İbn Âmir kıraatinin kaideleri tek tek ele alınmış ve bu kaideler örnekler ile izah edilmiştir. Bunun yanı sıra, günümüzde en yaygın kıraat olan Âsım kıraati ile İbn Âmir kıraati arasındaki kıraat ve lafız ihtilafları, sûre adı ve ayet numaraları verilmek suretiyle gösterilmiştir. Çalışma sonuç ve bibliyografya ile sona ermektedir.
Özet (Çeviri)
Abdullah Ibn Amir is one of the famous imam ten qira?a, belongs to the school of Damask. This study examined the various aspects of his life and made qira?a analysis.This work consists of an introduction and two charters. Introduction section provides general information about qira?a. In the first chapter, Ibn Amir's life, his teachers and his students, focused on scientific personality and his place in the science of qira?a.Ibn Amir qira?a individual bases are discussed in the second part and this is illustrated by examples of bases. In addition, the most widely qira?a Amir Ibn Asim recitation of Qur'an Recitation of the Qur'an Recitation and expression disputes, name and verse numbers are given time period shown. The study ends with the conclusion and bibliography.