Jîn Dergisi'nde Kürt milliyetçiliği
Jîn Journal and Kurdish nationalism
- Tez No: 345979
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRİYE ÖZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Milliyetçilik, Kürt, Kürt Milliyetçiliği, Jîn Dergisi
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışma Birinci Dünya Savaşını takiben Kürt milliyetçiliğinin aldığı biçimi Jîn dergisi üzerinden incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde çalışmanın kavramsal çerçevesini oluşturan temel kavramlar ele alınacaktır. Bu doğrultuda millet ve milliyetçilik kavramının tanımı, ulus retoriğinin özellikleri, milliyetçiliğin boyutları ve milliyetçilik söyleminin işleyişi üzerinde durulacaktır. Kürt milliyetçiliği fikrinin doğuşunun verildiği ikinci bölümün ardından, çalışmanın üçüncü bölümünde erken dönem Kürt milliyetçiliğinin Jîn dergisinde nasıl şekillendiğine odaklanılacaktır.
Özet (Çeviri)
This study examines Jin journal with the aim to understand the shape that Kurdish nationalism took in the aftermath of the First World War. In the first part of the study, the conceptual framework was introduced. After focusing on the emergence of Kurdish nationalist ideas in the second part, the study examines how Kurdish nationalism was formulated and developed in Jin journal. Key Words 1. Nationalism 2. Kurdish 3. Kurdish Nationalism 4. Jîn journal