İç Anadolu bölgesi Cerambycidae (Coleoptera) familyası üzerinde sistematik çalışmalar
Systematic studies on the family Cerambycidae (Coleoptera) of central Anatolian region
- Tez No: 346054
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN SERT
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Cerambycidae, Türkiye, İç Anadolu Bölgesi, Erkek ve Dişi Genitalya, Cerambycidae, Turkey, Central Anatolian Region, Male and Female Genitalia
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 386
Özet
Bu çalışmada İç Anadolu Bölgesi Cerambycidae (Coleoptera) familyası türleri incelenmiştir. Çalışma kapsamında bu familyadan 4 altfamilya, 20 tribüs ve 38 cinse ait 84 tür tespit edilmiştir. Bu türlerin genel morfolojik betimlemeleri yapılmış, sistematik açıdan önemli olan erkek genital organ ve dişi spermatheca yapıları ayrıntılı olarak çizilmiştir. Genital yapıya ait karakterler tür ve tür üstü diğer kategoriler düzeyinde karşılaştırılmıştır. Türlere ait ekolojik ve zoocoğrafik bulgular tartışılmış, yayılış haritaları hazırlanmış, sinonimleri, Türkiye ve Dünya yayılışları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study family Cerambycidae (Coleoptera) was examined and from this family, 84 species belonging to 4 subfamily, 20 tribe and 38 genus were identified. General morphology of these species described and systematically important male genitalia and female spermatheca were drawn. The characters of genital structures were discussed on the level of species and other categories. Ecological and zoogeographycal findings of these species were discussed, their distribution maps were prepared, their synonyms and distributions in Turkey and World were given.