İşe alım sürecinin etkinliğinin performans değerlendirme sistemi ile ölçülmesi
Appréciation de l'efficacité du processus de recrutement a l'aide du système d'évaluation du rendement
- Tez No: 347357
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYLİN ATAAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: The Effectiveness of the Recruitment Process, Performance Appraisal
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Galatasaray Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 137
Özet
İşe alma süreci işletmenin gelecekteki performansını etkileyen önemli süreçlerden biri olduğu için en etkin yöntemlerle yapılmalıdır. Performans değerlendirme yapılması beklenenin yapılıp yapılmadığı ölçerek işe alımın etkin olup olmadığının belirlenmesine yardımcı olur. İşe alım sürecinin performans değerlendirme sonuçlarından yardım alarak etkinliğinin değerlendirilmesi, sürecin ne derecede iyi çalıştığı, hangi açılardan iyileştirilebileceği ve etkin işe alım sürecinin nasıl tasarlanabileceğinin belirlenmesine katkıda bulunur. İşe alım sürecini bir kez tasarladıktan sonra, işe alım sürecinin etkinliğini sürekli ölçmek ve sürekli iyileştirmek gerekmektedir. Bu nedenle şirketlerin sürekli olarak çalışan performans değerleme uygulamaları ile işe alınan elemanların iş gereklerine uygun eleman olup olmadığını tespit etmeye çalışması ve yanlış seçimler tespit ettiği zaman ise bu yanlışlığa neden olan işe alım sürecini sorgulayarak, gerekli düzenlemeleri yapabilmesi ve yüksek performans sağlayan işe alım yöntemleri ile yoluna devam etmesi gereklidir.Anahtar kelimeler : İşe Alım Sürecinin Etkinliği, Performans Değerleme.
Özet (Çeviri)
Because the recruitment process is one of the most important processes that affect the entity's future performance it should be done with the most effective methods. Performance appraisal, by measuring whether the acquisition is enabled, helps to determine whether hiring is effective or not. Evaluation of the effectiveness of the recruitment process with the help of the results of the performance evaluation helps to determine how well the process work, which aspects of the recruitment process can be improved, and how to effectively design recruitment process. Once the recruitment process is designed, the effectiveness of the recruitment process should be continuously measured and continuously improved. For this reason companies need to determine continuously whether the hired staff is appropriate to job requirements with the help of the performance appraisal practices and when the companies determine wrong choices, they should query the recruitment process that causes this wrongness, make the necessary arrangements, and move forward with the recruitment methods that provide high performance.