Combinatorial auctions for logistics villages
Lojistik köylerde kombinatoryal ihaleler
- Tez No: 347987
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET CAMCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik Köyleri, İhaleler, Kombinatoryal İhaleler, Logistics Centers, Auctions, Combinatorial Auctions
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Uluslararası ticaretin artışı ve sürekli gelişen ekonomik ve teknolojik faktörler ile birlikte intermodal taşımacılık ve lojistik köy kavramları son yıllarda lojistik alanında sıklıkla çalışılan konular arasında yer almıştır. Lojistik köylerin kuruluşu ve değerlendirilmesiyle ilgili yapılan çalışmalarda lojistik köylerin kurulumu aşamasındaki kamu ve özel sektör ortaklığının önemli konular arasında olduğu görülmektedir. Kamu tarafında en önemli sorun lojistik köylerin kurulması için büyük miktarda kapital gerekmesidir. Bunun yanında özel sektör firmaları açısından yatırımın getiri oranı da önemli konular arasındadır. Bu tez çalışmasında lojistik köylere özel sektör yatırımını artıracak olan kombinatoryal ihaleler üzerine çalışılmıştır. Burada ana fikir kombinatoryal ihaleler konusunun kritik noktalarından olan tamamlayıcılıktır. Kombinatoryal lojistik köy ihaleleri için bir matematiksel model geliştirilmiştir. Sayısal deneylerimiz birden fazla lojistik köyü içeren kombinatoryal ihalelerin getirisinin lojistik köylerde ayrı ayrı ihaleler yapıldığı duruma göre daha fazla olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
With the growth in international trade and continuous developing economic and technological factors intermodal transportation and logistics villages have been among the immensely studied topics in logistics in the last two decades. In the studies on the establishment and evaluation of logistics villages, public private partnership during the construction phase has been one of the most important issues. Main problem from the public side is the excess amount of capital required to construct logistics villages. However, from the private firms? perspective rate of return of the investment is another critical factor in addition to the size of the capital required. In this thesis we demonstrate combinatorial auctions for logistics villages which encourage the private logistics firms to invest greater amounts to take part in logistics villages. The main motivation comes from the complementariness phenomenon of the combinatorial auctions context. We derive a mathematical model for the combinatorial auctions for logistics villages. Our numerical experiments show that combinatorial auctions including several logistics villages simultaneously yield greater private sector investment compared to the regular auctions case.