Memurun ölümü (Kısa film)
Death of officer (Short film)
- Tez No: 348257
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİZ ASİLTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Takıntı, kalp krizi, özür, hapşırık, Obsession, heart attack, apology, sneeze
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bir memur ile zabıta müdürü arasında geçen olayların anlatıldığı bu filmde, Osman sıradan bir memurdur ve işinden fazla pek bir şey düşünmemektedir. Hakkı da belediyede çalışan bir zabıta müdürüdür. Osman bir akşam tiyatro izlerken Hakkı'nın ensesine hapşırır ve ensesine hapşırdığı kişinin zabıta müdürü olduğunu anlamasıyla paniğe kapılır. Her ne kadar kendi müdürü olmasa da sonuçta müdürdür ve kendini affettirmek ister. Tiyatro salonunda, fuaye alanında ve belediye binasında sürekli Hakkı'dan özür diler. Özür dilemeyi adeta bir takıntı haline getirmiştir. Osman özür diledikçe Hakkı bu durumdan sıkılır ve kızmaya başlar. Hakkı kızdıkça Osman kendini daha fazla suçlu hisseder ve özür dilemeye devam eder. Bu kısır döngü birbirini takip eder ve öyle bir noktaya gelir ki Osman'ın içi içini yer ve kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumar.
Özet (Çeviri)
This film tells the events that occur between a municipal police chief, Hakkı who works in the municipality and an officer, Osman who is an ordinary officer thinking not much than his job. One evening, while watching a theatrical play, Osman sneezes on the nape of Hakkı and comprehending that the person he has sneezed towards was the municipal police chief, he panics. Even though he is not a chief of his own, yet knowing that he is still a chief, he wants to redeem himself. At the theatre, the town hall and the foyer he constantly apologizes to Hakkı. He has turned apologizing almost into an obsession. The more Osman keeps apologizing; the chief gets bored with this situation and begins to get annoyed. The more Hakkı gets angry, the more Osman feels guilty and continues to apologize. This vicious cycle ensues, and it reaches to a point that it eats Osman's heart out, and by having a heart attack he passes away from this world.