Efsane hikayesi:3Hürel
The story of the legend: 3Hürel
- Tez No: 348316
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİS ASİLTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyografi, Müzik, Radyo-Televizyon, Biography, Music, Radio and Television
- Anahtar Kelimeler: 3Hürel, efsane, Türk müziği, kültür, tarih, Anadolu rock, müzik, 3hürel, legend, turkish music, culture, history, anatolian rock, music
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 32
Özet
?Efsane Hikayesi: 3Hürel? filmi , Onur,Haldun ve Feridun Hürel tarafından 1970?te kurulmuş, Anadolu rock grubu olan ve döneminin ?efsanesi? olarak anılan 3Hürel?i konu edinmiştir. Popüler oldukları yıllarda Türk müziğine bir çok unutulmaz eserler katan 3Hürel grubu, günümüzde müzik hayatını uzaktan seyretmektedir. Bu bağlamda film, 3Hürel grubu üzerinden günümüz Türk müziğinin gidişatını, günümüz gençlerinin bu konu hakkındaki bilgisini ve kültür düzeylerini irdelemektedir. Film,3Hürel grubunun“efsane”olma yolunda yaşadıkları, kırgınlıkları,anıları ve sokaktaki insanların aklındaki 3Hürel'i içeriğinde işlemektedir.
Özet (Çeviri)
The story of legend: The film of 3Hürel subjects to the Anatolia rock group 3Hürel which was established by Onur, Haldun, Feridun Hürel in 1970 and was remembered the legend of the its period. 3Hürel, who added lots of unforgettable sing to Turkish music at its populer years, wacth music life afar nowadays. In this regard, the film examines the goings on Turkish music, today's young people's information and level of culture about this subject via the group of 3Hürel. The film tells their livings, piques, memories in the way of being legend and the thought of men in the street.