Y kuşağının internet üzerinden turizm ürünü satın alma alışkanlıkları üzerine bir araştırma
A study on online shopping habits of generation Y towards travel products
- Tez No: 348847
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜRHAN AKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Ağ ekonomisi, E-Ticaret, İnternet, Kuşak, Y Kuşağı, Web Sitesi, Information and Communication Technologies, Network Economics, E-Business, İnternet, Generation, Generation Y, Web Site
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
İnternet kullanım yaşının düştüğü ve kullanım oranlarının gittikçe arttığı günümüzde; eğitim, medeni durum, meslek, aylık gelir ve statü gibi pek çok etken kişilerin internet kullanımını etkilemektedir. Yaklaşık olarak aynı yıllarda doğmuş ve aynı dönemin sorumluluklarını yüklenmiş kişiler topluluğuna kuşak denmektedir. Günümüzde 1950?li yıllardan itibaren farklı kuşak kavramları ortaya atılmıştır ve her kuşağın kendine has özellikleri bulunmaktadır. Bu kuşakların karakteristik özellikleri ile birlikte ilgi alanları, beklentileri, iş hayatları gibi pek çok açıdan karşılaştırması yapılarak, internet üzerinden alışveriş yapma alışkanlıklarının irdelenmesi, müşteri beklentilerini karşılamak açısından işletmeler için önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı; son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerin internet üzerinden turizm ürünü satın almalarına etkisi ile özellikle 17-34 yaş aralığındaki kişilerden oluşan Y kuşağının internet kullanarak turizm ürünü satın alma alışkanlıklarını değerlendirmektir.
Özet (Çeviri)
In today?s society, where the age of an average internet user has decreased and the rate of the internet usage has increased; so many factors, including education, marital status, occupation, monthly income and status affect people's usage of the internet. People were born in specific decades, and who share similar experiences and responsibilities are called as a generation. Since the 1950?s, there have been various suggestions on different generation types, each characterized by different qualities. It is critically important for the businesses to consider online shopping attitudes in detail to meet the expectations of their potential and existing customers through comparing the needs, wants and expectations of different generation markets. The aim of this research is to investigate the effects of technological progress which have recently occured especially with regards to online shopping of travel products and to assess online shopping attitudes towards travel products of the Generation Y in Turkey.