The theory of reference and signs in Heidegger's Being and Time
Heidegger'in Varlık ve Zaman adlı eserinde gösterge ve işaretler teorosi
  1. Tez No: 349287
  2. Yazar: OSMAN PEKER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALPARSLAN AÇIKGENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Dünyanın dünyasallığı, dünya içinde varlık, gösterge, işaretler, gerçeklik, hakikat, şüphecilik, Worldliness of the world, being-in-the-world, reference, sings, reality, truth, skepticism
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu tez, Heidegger'in Varlık ve Zaman adlı eserinde gösterge ve işaretler teorisini gerçeklik ve hakikat sorunu bağlamında ele almaktadır. Tez, giriş ve sonuç bölümleri hariç üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm Varlık ve Zaman'da temel kavramları açıklamaktadır. Bu bölüm, bu kavramlar arasındaki yakın ilişkiyi göz önüne sermekte ve gösterge ve işaretler teorisi için bir çerçeve sunmaktadır. İkinci bölüm gösterge ve işaretler teorisini ayrıntılı olarak ele alır. Bu bölüm, göstergenin; dünyanın dünyasallığını ve Dasein'in dünya içinde varlık oluşunu işaretler aracılığıyla açık hale getirdiğini ifade eder. Üçüncü bölüm, gerçeklik ve hakikat problemini ve Heidegger'in şüpheciliğe nasıl karşı çıktığını açıklar. Gerçeklik ve hakikatin özü Dasein'in varoluşu üzerine bina edilmiştir. Tezin sonuç bölümü Heidegger'in şüpheciliğe cevap olarak düşüncelerinin sürecini özetle ele alır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to explore the theory of reference and signs in context of the problem of reality and truth in Heidegger?s Being and Time. The thesis consists of three chapters apart from the Introduction and Conclusion. The first chapter explains basic concepts in Being and Time. It explores close relationships between these concepts and provides understanding of the theory of reference and signs. The second chapter explores the theory of reference and signs in detail. It explains that references open the worldliness of the world and being-in-the-world of Dasein via signs. The third chapter explains the problem of reality and truth and how Heidegger opposes skepticism. The essence of truth and reality is ground in existence of Dasein. The conclusion part of the thesis gives process of Heidegger?s thoughts as an answer to the skepticism.