Factors influencing the development of tourism between Turkey and Morocco
Türkiye ile Fas arasında turizmin gelişmesini etkileyen faktörler
- Tez No: 349328
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA DİLBER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Turizm, Uluslararası Turizm, Fas ve Türkiye, Tourism, international tourism, Morocco and Turkey
- Yıl: 2012
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
KISA ÖZETTÜRKİYE İLE FAS ARASINDA TURİZMİN GELİŞMESİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERKadir KESKİNHaziran 2012Turizm sektörü dünyanın en önemli sektörlerinden birisidir. Aynı zamanda turizimin bir ülke için ne kadar önemli olduğu bilinmektedir. Bunun için her ülke turizmin geliştirilmesi için gayret göstermektedir. Bugünlerde Afrika ülkeleri çok popülerdir, çünkü bu ülkeler her sektör için potansiyel Pazar özelliği taşımaktadır. Afrika kıtasında ve Fas`ta birçok turizm destinasyonu ve turizm faaliyetlerine katılmak isteyen birçok potansiyel turist var olduğu bilinmektedir. Eğer bu potansiyeli nasıl kullanabileceğimizi bilirsek turizme katkıda bulunabiliriz. Bu da turizm gelirlerini ve alternatif turizm faaliyetlerini artırır. Afrika kıtasında 54 ülke bulunmakta ve hepsinin turizm potansiyeli olduğu bilinmektedir, fakat Türkiye`nin bu ülkelerden sadece bir kaç tanesi ile karşılıklı turizm faaliyetleri mevcuttur. Bu çalışma, Türkiye ve Fas arasında turizmin gelişmesini etkileyen faktörler hakkındadır. İki ülke arasında turizmin gelişmesini etkileyen faktörlerin neler olduğu ve talebin nasıl artırılabileceğini inceleyerek iki ülke arasında ki uluslararası turizmi desteklemeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Eğer biz bu ülkelerle turizmi nasıl geliştireceğimizi ve turizmin gelişmesini etkileyen faktörlerin neler olduğunu bilirsek, yeni çabalarla hem turizm gelirlerini artırırız hem de turizmin geliştirmiş oluruz.
Özet (Çeviri)
FACTORS INFLUENCING THE DEVELOPMENT OF TOURISM BETWEEN TURKEY AND MOROCCOKadir KESKİNJune 2012Tourism is very important sector all over the world. At the same time, it is well known fact that tourism is very important for a country. For this reason every country should try to develop their tourism. This work focuses on examination of these tourism activities and how to support to develop international tourism between Turkey and Morocco. Nowadays, African countries are very popular because these countries have potential market for all sectors. There are a lot of destinations, potential tourists, attractions and people who are interested in tourism activities from this continent and this country. If we know how to use these potentials we can contribute to develop this sector. This helps raise tourism income and alternative tourism activities. And so, there are 54 African countries in this continent and all of them have tourism potential but Turkey has mutual tourism activities and relations with some of them only. This study analyzes the factors influencing the development of tourism between Turkey and Morocco. What is effecting tourism activity and how we can rise demand. If we know what are the factors influencing development of tourism with these countries, we can do new efforts to overcome these obstacles or give arise to the tourism potential between these countries, therefore we can benefit more in terms of better tourism income.