Hizmet içi eğitim programlarının kamu çalışanlarının motivasyonuna etkisi: Eti Maden İşletmelerinde bir uygulama
The effect of in-service training programmes on public employees motivation: An application in Eti Mine Enterprises
  1. Tez No: 349417
  2. Yazar: VASFİ KAHYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALPARSLAN ŞAHİN GÖRMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hizmet İçi Eğitim, Motivasyon, Kamu Hizmeti, In Service Training, Motivation, Public Services
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uşak Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Dünyada yaşanan yoğun rekabet, bilgi ve teknolojideki hızlı gelişmeler işletmelerin öğrenilmiş olan bilgilerinde zamanla yetersiz kalmasına sebep olmuştur. Değişim her alanda kendini göstermiş her alanı belli ölçüde içine almıştır. Kamu sektörü de bu değişimden etkilenmiş gerekli çalışmayı başlatmıştır. Hızlı değişen rekabet şartlarına kamu işletmelerinin de uyum sağlaması gerekmektedir. Bu uyumun en kolay ve en hızlı yolu ise eğitimden geçmektedir. Özel sektörün sıklıkla başvurduğu ve karşılık aldığı hizmet içi eğitimler kamu sektörü için de o derece önemlidir. Belirli bir maaş karşılığında işe alınmış ya da çalışmakta olan kişilere görevleriyle ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak üzere verilen planlı eğitimlere hizmet içi eğitim denilmektedir. Eğitimler sayesinde çalışanların daha verimli çalışması sağlanabilir, kurumlara olan bağlılıkları arttırılabilir, işe karşı motivasyonu yükseltilebilir.Çalışmamızın konusu olan hizmet içi eğitimin kamu çalışanları üzerindeki motivasyona olan etkisi araştırılmıştır. Bunun için üretim yapan bir kamu fabrikası seçilmiş uygulama bu işletmede gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın amacı sistemli bir şekilde verilen hizmet içi eğitimlerin personel üzerindeki etkisini öğrenmeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Intense competition, advances in information and technology have caused the obtained data to be insufficient with time. The change has been experienced in all fields and it, to an extent, included each of them. Public sector is among those fields and it has started the required action. Public managements need to accommodate to fast changing conditions of competition. Managing this with ease and speed depends on the training. In service trainings mostly used by the private sector is of importance for the public sector as well. In service training is a systematized education for the employees working or hired for a particular work in return for a certain salary to help them develop their skills, knowledge and attitudes in a specific discipline or occupation. This allows employees to work more efficiently, increase their loyalty to the organization and raises their motivation towards their work.The effect of in-service training on the motivation of the public employees, the main subject of the study, has been investigated. For this reason, a manufacturing company has been chosen and the survey has been carried out in this company. The main objective of the study is to find out if the systematized in-service trainings have an effect on the employees.