Social media monitoring and measurement methods: a research study
Sosyal medya izleme ve ölçümleme yöntemleri: Araştırma çalışması
  1. Tez No: 349459
  2. Yazar: MERVE NUR SARI
  3. Danışmanlar: DOÇ. BURHANETTİN AYKUT ARIKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Sosyal Medya Pazarlama ve Stratejileri, Sosyal Medya Ölçüm ve İzleme, Sosyal Medya Analizleri
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgi ve İnovasyon Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Sosyal medya kullanımının dünya genelinde yükselen değer olması beraberinde sosyal medyanın ölçüm, izleme ve analiz edilmesini gerekli kılmaktadır. Sosyal medya analiz ve araştırma şirketleri bunun göstergesidir. Profesyonel şirketlerin yaptığı ölçümler işletmelerin amaçlarını, hedeflerini, stratejilerini, sosyal medya faaliyet ve uygulamalarını, temel performans göstergelerini, kriz ve riskleri grafik, istatistik değerler ve haritalarla görmelerini sağlamaktadır. Sosyal medya ölçüm-izleme yöntem ve uygulamalarının nasıl, ne zaman, hangi yöntem ve tekniklerle yapıldığı genel anlamda işletmeler açısından önem taşımakta olduğu görülmektedir.Bu araştırmada ?Sosyal Medya Ölçüm ve İzleme Yöntemleri: Araştırma Çalışması? yapılmıştır. Sosyal Medya Ölçüm ve İzleme Yöntemleri üzerine kavramsal yapı üç bölümde ele alınmıştır. Sosyal Medya Kavramı ve Tanımı, Sosyal Medya Pazarlama ve Stratejileri, Sosyal Medya Ölçüm ve İzleme Kavramı bölüm başlıkları üzerine literatür incelemesi yapılmıştır. Araştırmanın kapsamı literatür inceleme ile sınırlandırılmıştır. Araştırma içeriğinde ise Problem Durumu, Araştırmanın Önemi, Araştırmanın Kapsamı, Araştırma Yöntemi ve Planı, Veri Toplama Aracı ve Verilerin Toplanması, Verilerin Analizi bulunmaktadır. Sosyal medya analizleri yapan Google Analytics, Radian6, SAS ve Altimeter Group şirketleri ele alınmış ortaya çıkan sonuç ve bulgular incelenmiştir. Bu nedenle bu çalışmada anket veya mülakat yapılmamıştır. Literatür ve şirketlerin internet sitelerinin incelenmesinden yola çıkılarak, Sosyal Medya Ölçüm ve İzleme Yöntemleri üzerine sonuç ve bulguların değerlendirmesi yapılmış çalışmaya aktarılmıştır. Çalışma Sonuç, Öneriler ve Kaynakça ile son bulmuştur.
Özet (Çeviri)
The establishment of social media analysis and research organizations is the indicator of this necessity. The measurements which are made by these analysis and research corporations provide companies with objectives, strategies, activities, applications, key performance indicators, crisis and risk over graphs, statistical values, and maps related to social media, it is generally observed that companies consider how, when, and with which methods they will monitor, measure, and analyze social media. This research takes a brief look at