Girişimcilik ve gıda sektöründe yeni kurulan bir girişimcilik örneği
Entrepreneurship and new established an example of entrepreneurship in the food industry
- Tez No: 350841
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYKUT ARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimci, Girişimcilik, Gıda Perakendeciliği, Süpermarket, Girişimcilik Örneği, Entrepreneur, Entrepreneurship, Food Retailing, Supermarket, Entrepreneurship Example
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Girişimciliğin özellikle son yıllarda, başarı girişimcilerin ülke gündeminde daha fazla yer almasıyla, halk çevresinde olan popülerliğinin daha da arttığı söylenebilir. Akademik çevrelerce de, girişimcilik konusuyla ilgili oldukça fazla araştırma ve eser sunulmuştur. Bu tez çalışmasında ekonomik kalkınmanın en önemli yapı taşlarından biri olan girişimcilik, ilgili yazın taranarak incelenmiştir.Çalışmanın amacı yazında özellikle dikkat çekilen ve önemi sürekli vurgulanan konuları ön plana çıkartarak gerçek hayatta uygulanabilirliğini ortaya koymaktır. Bu nedenle uygulama kısmında gerçek bir girişimcilik hikâyesi vaka olarak seçilmiştir. Mevcut haliyle çalışmanın, yeni bir girişimde bulunmak isteyenlere rehber olabileceği değerlendirilmektedir.
Özet (Çeviri)
There has been an increase in popularity of entrepreneurship recently with the stories of successful entrepreneurs are being covered in mess media. The topic of entrepreneurship is also widely discussed through academic researches and books. This study reviewed the literature of entrepreneurship which is considered as the building block of economic development. The aim is to put forward the topics that has been taken attention and the importance of which has been emphasized constantly and find out the applicability of them in real life. For that a real entrepreneurial story has been chosen in the case analysis section. Overall, the study may be considered as a guide for those who want to start their own business and become the new entrepreneurs.