2012-2013 öğretim yılı ilköğretim 6.sınıf Türkçe ders kitaplarında yer alan sevgi ve duygular temalarının değerler eğitimi açısından incelenmesi
Examination of values education about love and emotion themes located in the Turkish lesson books at the 6th class of primary education in the 2012-2013 academic year
- Tez No: 350880
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BİLAL ELBİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Değerler, Değerler eğitimi, Sevgi Teması, Türkçe Dersi ve Değerler
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 196
Özet
Bu çalışma değerler eğitimi ve gerekliliğini açıklamak, değerler eğitiminin Türkçe dersi içindeki yerini ve önemini belirlemek, problemlerini saptamak, Türkçe dersi ve değerler eğitimi konusunda ders kitaplarındaki ve Türkçe programdaki mevcut durum hakkında bilgi vermek, elde edilen bulgulara dayanarak Türkçe öğretimi alanında öneriler geliştirmek amacıyla yapılmıştır.Araştırmada, iki farklı yayın evine ait, öğrenci ders ve öğrenci çalışma kitabını içeren, 6. Sınıf Türkçe Öğretmen Kılavuz Kitaplarında yer alan sevgi ve duygular temalarının hedefler, kazanımlar ve etkinlikler bakımından değerler eğitimine uygunluğu incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study has been made to explain the Values Education and its necessity, to specify the place and importance of Values Education in Turkish lesson to determine the problems to inform about current situation in Turkish cirruculum and lesson boks on Turkish lessons and Values Education to develop the proposal in the field of educating Turkish according to the findings abtained.İn this study, it has been examined if objectives achievements and activities of the theme of love and emotions that takes place in the 6th grades in Turkish Teacher's Books, Students' boks and workbooks which belongs to different publishers, are suitable to the Values Edudation or not. Key Words : Values, Values Education, Themes of Love, Turkish Lesson and it's values