Mustafa Kandıralı'nın çiftetelli ve oyun havalarındaki icracılık yönü
Mustafa Kandırali's performance of the direction of çiftetelli and Turkish belly dance
  1. Tez No: 350963
  2. Yazar: NASUHİ CAN ÖZAYDIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ SEVGİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Mustafa Kandıralı, klarnet, icra, Mustafa Kandıralı, clarinet, performance
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Başkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kompozisyon Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Kompozisyon Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu araştırma, klarnetin Türk Müziği icrasında kullanımını ve Mustafa Kandıralı'nın çiftetelli ve oyun havalarındaki icracılık yönünü konu almaktadır.Araştırmada Mustafa Kandıralı'nın yayınlanmış 2 CD'sindeki 31 parçadan 7'si notaya alınıp analizi yapılmıştır.Ayrıca Mustafa Kandıralı'nın hayatı ve icracılık yönü ile ilgili Serkan Çağrı ve İsmail Oytun ile yapmış olduğumuz görüşmeler dahilinde edinilen bilgiler de tezin içinde yer almaktadır. Yapılan analizler dahilinde Mustafa Kandıralı'nın Geleneksel Musiki'deki yapıya sadık kalarak ve hiçbir icracıyı taklit etmeden, tamamen içinden geldiği şekilde doğaçlamalarını yaptığı, yaptığı herhangi bir figürü ikinci bir defa tekrarlamadığı, doğaçlamalarındaki giriş-gelişme-sonuç bölümlerindeki melodik akışı ve bölümler arasındaki ilişkiyi çok iyi kurguladığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
This work deals with the side of performance of Mustafa Kandıralı in terms of belly dancing and çiftetelli plus; the usage of clarinet in Turkish Music.In this process, the 7 of them, which are taken from the work consists of 31 parts in CD 2 broadcasted by Mustafa Kandıralı, have been analyzed as musical note.In addition to this, Serkan Çağrı and İsmail Oytun have been talked about the life and performance of Mustafa Kandıralı. This informations are also given in this thesis By the help of these analyses, it has been seen that Mustafa Kandıralı doesn't any imitation of his works and he is honest to the traditional music's form.He totally makes his own improvisation and he never repeats the things that he does before. In his improvisation, he well-organizes the fluency of melody in the introduction, body and conclusion parts. It's seen that he plans the relations between all parts very well.