Birlikte rehin
Simultaneous pledge
- Tez No: 351059
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZEKERİYA KURŞAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: taşınmaz rehni, birlikte rehin, birlikte rehnin kurulması, birlikte rehnin paraya çevrilmesi, birlikte rehnin terkini
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Taşınmaz rehni en önemli teminat çeşitlerinden biridir. Bazı durumlarda teminat altına alınmak istenen alacak öyle büyük miktara ulaşmaktadır ki sadece tek bir taşınmazın rehni bu alacağı teminat altına almaya yetmemektedir. İşte bu gibi durumlarda, aynı alacağı teminat altına alabilmek için birden fazla taşınmaz üzerinde rehin kurulabilmekte ve bu rehin türü taşınmazların birlikte rehni olarak adlandırılmaktadır. Bu bağlamda çalışmamızda ilk önce birlikte rehin kavramının tarihi ve konusu, daha sonra birlikte rehnin kuruluşu ve bu rehnin farklı görünüş biçimleri, son olarak ise birlikte rehnin paraya çevrilmesi ve terkini incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Pledge of real estate is the one of the most important assurance kinds. In some cases a claim, which is wanted to be collateralized, is really high and consequently only one real estate can?t be enough to collateralize the claim. In a situation such as this, more than one real estate can be pledged to collateralize the claim and this pledge is named as simultaneous pledge of the real estates. In this context, initially the history of the simultaneous pledge examined. Later, the setting up of the simultaneous pledge and different kinds of it are discussed. Finally, the foreclosure and the cancellation of the simultaneous pledge are treated in this study.