Kırgızistan'da turizm sektörünün gelişmesinde halkla ilişkilerin rölü
The role of public relations in tourism sector in Kyrgyzstan
  1. Tez No: 351062
  2. Yazar: RAUSHAN AZHİMADİNA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ECE KARADOĞAN DORUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Turizm, Public Relations, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Kırgızistan turizmi, turizm endüstrisi, turizmde halkla ilişkiler, Kyrgyzstan tourism, tourism industry, public relations in tourism
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Kırgızistan doğal güzellikleri, İpek Yolu?nun merkezinde bulunması, tarihi ve kültürel birikimi ile turizm potansiyeli öne çıkan bir ülkedir. Özellikle rafting, tırmanma gibi bir çok dağ ve su sporları için çok uygun şartlara sahip ülkenin tanıtımı ve turistler tarafından tanınırlığı gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizin herhangi bir turizm ürününün, bir konaklama işletmesinin rekabet ortamında başarı sağlayabilmesi açısından geniş tüketici kitleler arasında yaygın olarak benimsenmesi ve tutunması son derece büyük bir öneme sahiptir. Turizmde belirli bir ürünü yaygın olarak benimsetme ve tutundurma çabaları içinde reklam, tanıtma ve halkla ilişkilerin büyük yeri ve önemi bulunmaktadır ve bu önem diğer endüstri dallarında olduğundan çok daha fazladır.
Özet (Çeviri)
Tourism is the one of major and high potential sector of Kyrgyzstan, country full of natural beauty, with the accumulation of historical and cultural places and which is located in the center of the Silk Way. Kyrgyzstan have the conditions suitable for the presentation and recognition in river rafting, mountain climbing and water sports and interest by tourists is increasing every day. A tourism product in our country, success in a competitive environment it can provide a wide range of accommodation entity as consumer adoption and retention is extremely common among the masses is of profound significance. Widespread adoption as a specific promotion has great importance and significance which is much greater than other industries.